Легендата на българския и световен футбол - Христо Стоичков, бе

...
Легендата на българския и световен футбол - Христо Стоичков, бе
Коментари Харесай

Стоичков подкрепи идеята за световно клубно първенство с 32 отбора

Легендата на българския и международен футбол - Христо Стоичков, бе специфичен посетител на ФИФА за Световното клубно състезание, което се организира в Джеда, Саудитска Арабия.

След успеха на Манчестър Сити с 4:0 над Флуминензе във финала, легендата на българския футбол разкри какво мисли за новия формат на шампионата, който ще дебютира през 2025 година, когато ще вземат участие 32 тима, написа " Труд ".

" Идеята е страхотна. Ще има доста позитивно развиване върху футбола. На него ще вземат участие най-хубавите тимове от Европа и Южна Америка. Шанс да играят против тях ще имат и клубове от други континенти. Изправяйки се против тях, те ще имат опция да се развият ", сподели Стоичков.

" Някои се тормозят от претоварване на футболистите. Не съм склонен. Такъв шампионат ще има на всеки четири години. Отборите ще играят по три мача в групата и някои ще продължат напред.

Когато аз играех, участвахме в Примера Дивисион, Купата на Краля, Шампионската лига. Терените не бяха толкоз хубави като в този момент, стадионите също. Никой от нас не е казвал, че е изтощен. Всеки искаше непрестанно да е на терена. Така е и в този момент ", показа легендата на българския футбол.

" Турнирът ще е висшо наслаждение за почитателите, които ще могат да гледат най-хубавите тимове на едно място. Футболът е международен феномен, който сплотява хората ", добави той.

" Вкарах гол на " Сао Пауло ", само че за жалост загубихме с 1:2. Жалко, че в тези години нямаше опция да се изправя против отбори от други континенти ", добави Стоичков.
 Стоичков и Джони Велинов си припомниха най-милите мемоари в ЦСКА
Стоичков и Джони Велинов си припомниха най-милите мемоари в ЦСКА

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР