Легендата на българския футбол Христо Стоичков работи активно по организирането

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков работи активно по организирането
Коментари Харесай

Стоичков: Искам да видя България като на моя бенефис – обединена, радостна и без злоба

Легендата на българския футбол Христо Стоичков работи интензивно по организирането на показателен мач във връзка 25-години от спечелването на първата европейска купа на " Барселона ". Гостуването на Дрийм отбора на каталунците у нас е на 20 септември в Стара Загора.

Пред БиТиВи Камата разгласи аргументите да избере точно Стара Загора.

" Този град ми е посочил огромно почитание като футболист и треньор и в този момент желая да отвърна. Там служих като боец и направих първите ми стъпки във футбола ", сподели Стоичков и разкри, че следващата година готви нова изненада в София във връзка избора на града за Европейска столица на спорта.

Стоичков си пожела след години България да наподобява като на неговия бенефисен мач през 2016 година

" Искам да видя България след години като на моя бенефис – обединена, радостна и без завист. Въпреки, че злобата ни е генетична на нас. Затова и не желая моята внучка да живее тук, а в Съединени американски щати ", добави носителят на Златната топка за 1994 година

Според Стоичков българският футбол не върви, тъй като ръководещите живеят в 94-а година.

" Стигнахме до такава степен, че още живеем в 1994 година, не се е трансформирало нищо, това е огромната пакост. Говори се единствено за корупция, а до момента в който не променим нашето мислене, няма по какъв начин да стане ", отговори Стоичков във връзка обстоятелството, че стадионите към този момент се пълнят само за демонстративни мачове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР