Легендата на българския футбол Христо Бонев коментира мачовете на националния

...
Легендата на българския футбол Христо Бонев коментира мачовете на националния
Коментари Харесай

Зума: С ресторанти и чалга в Бояна няма да стане

Легендата на българския футбол Христо Бонев разяснява мачовете на националния ни тим. Така наречените " лъвове " изгубиха с 0:1 от Черна гора и с 0:3 от Унгария.

" Двата квалификационни мача с Черна гора (0:1) и Унгария (0:3) доста бързо ни приземиха. И доста бързо ни разочароваха за бъдещето на българския футбол. Двубоят в Будапеща бе против един извънредно мощен противник, който може да не стряска като име, само че е от сериозна класа. Доказателство са над 50-те хиляди фенове на " Пушкаш Арена ", и то в мач против България.

Всички регистрираха, че имаме млад тим, надарени играчи, капацитет, само че на състава му липсвал опит. А опитът не се придобива на хартия. Той се гради точно в такива конфликти като с Унгария, която ни сподели, че във футбола няма нищо инцидентно. Виждаме какви средства е отделило държавното управление на тази страна за спорта и съответно за футбола. За инфраструктурата, за школите си. Този стадион, който видяхме в Будапеща, у нас няма да го имаме и след 200 години. А оттова се почва.

През първото полувреме тези наши млади момчета, нямам нищо срещу тях, само че те не знаеха къде се намират. Самият факт, че всички, взети дружно от нашата междинна линия, не вършат колкото капитанът на унгарците Собослай е сладкодумен. Той си правеше каквото желае и след 0:3 на полувремето желаех да изгася тв приемника. Защото се опасявах доста какво ще ни се случи през втората част. Но тук е мястото да благодарим на унгарците, че се демонстрираха като същински джентълмени и не желаеха повече да унижават българския футбол и момчетата ни.

В първите 4 мача всички ние хвалехме новия селекционер Младен Кръстаич и с право, само че в този момент по този начин и не разбрахме за какво нямахме извикан централен нападател. Това е един от флагманите на българския футбол - таранът. Второ, най-хубавите флангови футболисти от извиканите - Георги Русев и Радослав Кирилов, които се включиха на равнище против Черна гора, в Будапеща останаха на пейката. Защо?! Треньорът трябваше да усети разликата, само че той си знае най-добре. Влизането на Русев и Кирилов докара до някакво ободряване през второто полувреме с маджарите, само че към този момент беше доста, доста късно.

Повечето от тези, които в този момент управляват българския футбол, са били мои ученици в националния тим. Но с построяването въз основата в Бояна, с заведенията за хранене и чалга концертите там, футболът ни постоянно ще бъде на това и по-лошо равнище. Промяната е нужна и неизбежна.

Въпреки всичко Младен Кръстаич има опциите да помогне на българския футбол, само че би трябвало да огледа по-трезво на нещата. Кой и по какъв начин е гледал състезатели във втора дивизия на Полша, на Италия, в Израел... Нямам нищо срещу никого, само че когато сложиш герба на гърдите, би трябвало да си подготвен на всичко, а се вижда, че те не са. Но такава е действителността - жалка. Коренни промени би трябвало да настъпят във футбола ни и страната не би трябвало да стои безучастна към всичко това, което става. Трябва да се стартира от най-високо равнище! ", сподели той пред " Тема Спорт ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР