Легендарното представление Секс, наркотици и рокендрол започва своя 29-и си

...
Легендарното представление Секс, наркотици и рокендрол започва своя 29-и си
Коментари Харесай

Постановката „Секс, наркотици и рокендрол“ с рекорд за Гинес

Легендарното зрелище " Секс, опиати и рокендрол " стартира своя 29-и си сезон, с еднакъв състав - проф. Ивайло Христов, Коцето и Дони. За първи път то е сложено на сцена на 11 ноември 1992 година " Категорично сме всекидневен рекордьор на Гинес. Предишният връх е единствено 25 години. " - прецизира Дони.

" Не сме имали чувството, че това зрелище ще се трансформира във феномен. Започнахме го в зала със 100-ина индивида. Беше цялостна, там изиграхме към 15 представления. Но 29-ият сезон се случи незабелязано! " - споделя професор Ивайло Христов.

На 10-ата година той взема решение, че представлението е играно задоволително дълго време. Актьорите вършат пауза, само че след време възобновяват представянето му на сцена.

" Това не е е обичайно театрално зрелище. В него взе участие публиката, има жива музика на сцената... От началото то се трансформира доста, само че феноменът е в това, че еднакъв текст звучи по друг метод в подтекста на времето. " - прецизира той.

В годините, до момента в който представлението се играе, в международен проект се случват редица промени - в Съединени американски щати се сменят 5 президенти, изчезват телефоните с шайби, касетките и касетофоните, в България отпада наложителната казарма, а Чехословакия и Югославия към този момент не съществуват. В персонален проект през това време актьорите стават татковци, а децата им са гледали представлението по няколко пъти.

" Теди няма по какъв начин да не вдиша театралния прахуляк. Аз не желая постоянно да го повеждам, тъй като би трябвало да мине малко време, с цел да могат децата да схванат някои неща. " - прецизира Коцето-Калки.

Едни от най-екзотичните места, на които са играли " Секс, опиати и рокендрол ", са Австралия и Нова Зеландия. Отчитат, че съвсем по целия свят публиката е реагирала по един и същи метод и се е забавлявала доста.

Спомнят си и много занимателни случки към представлението: " Коцето един път бе поканил една клошарка и я беше поставил на първия ред. Тя излезе по време на представлението да ни приветства и да ни поздрави с ария на Азис и Малина. Беше доста благо. Представлението прекъсна! Сашо Дойнов й сподели, че е шеф на театъра и ще я назначи и по този начин съумя да я изведе. "

" Секс, опиати и рокендрол " ще се играе за следващ път на 20.09 в спектакъл " Българска войска ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР