Легендарният защитник Джорджо Киелини официално сложи край на славната си

...
Легендарният защитник Джорджо Киелини официално сложи край на славната си
Коментари Харесай

Железният защитник Джорджо Киелини обяви края на кариерата си

Легендарният бранител Джорджо Киелини публично постави завършек на славната си футболна кариера. 39-годишният състезател разгласи решението си чрез обява в обществените мрежи.Легендарният бранител Джорджо Киелини публично постави завършек на славната си футболна кариера. 39-годишният състезател разгласи решението си чрез обява в обществените мрежи.
Прочетете още
„ Ти беше на красивото и интензивно странствуване в моя живот. Ти беше всичко за мен. С теб аз изминах неповторим и паметен път. Но в този момент е време да стартира нови глави, да се изправя пред нови провокации и да напиша още значими и вълнуващи страници от живота “, написа той към видео, показващо определени моменти от дългата му кариера.

Киелини е измежду най-великите и сполучливи бранители в историята на италианския футбол. Роденият в Пиза състезател носи екипите на единствено четири тима на клубно равнище. Той прави първите си стъпки в мъжкия футбол с юношеския си клуб Ливорно, за който записва 62 мача с 4 гола. През 2004-а минава във Фиорентина и след 42 срещи с 3 попадения и 2 асистенции за „ виолетовите “ единствено година по-късно е закупен от Ювентус.

В „ Старата госпожа “ Киелини прекарва цели 17 години, трансформирайки се в един от най-големите знаци на торинския гранд. За „ бианконерите “ той записва внушителните 561 дуела с 36 гола и 26 асистенции. С тях Джорджо печели невероятните 9 следващи трофеи в Серия " А ", добавяйки към тях по 5 Купи и Суперкупи на Италия, както и една купа в Серия " Б ".

През последните си 4 сезона в Юве той е капитан на отбора, а през лятото на 2022-ра напуща „ Алианц Стейдиъм “, с цел да премине в Лос Анджелис ФК, където става първенец на Съединени американски щати още в първия си сезон в тима. През предходната седмица ветеранът се размина с втора купа в Мейджър Лийг Сокър, губейки финалния плейоф за купата със своя отбор. Това се оказа и последният мач в неговата кариера.

Що се отнася до националния тим, Киелини дебютира за Италия през 2004-та. Той не намира място в състава, който става международен първенец на Мондиал 2006. За сметка на това точно бранителят беше капитан на италианците, когато те победиха на Евро 2020. За него това е втора европейска купа след тази с юношеския народен отбор до 19 години през 2003-та. За мъжкия състав на своята татковина Киелини изиграва цели 117 мача с 8 гола и 4 асистенции.

Очакванията са Киелини да остане във футбола и скоро да бъде назначен на управителен пост в обичания си Ювентус.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР