Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов, който сега е главен

...
Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов, който сега е главен
Коментари Харесай

Легенда на ЦСКА очаква победи в ЛЕ и над "Лудогорец"

Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов, който в този момент е основен скаут в ДЮШ на " ЦСКА-София " предвижда две победи за отбора в идните две домакинства тази седмица - против " БАТЕ Борисов " във II квалификационен кръг за Лига Европа на следващия ден и против " Лудогорец " от VI кръг на Ефбет лига.

" Всички мачове са сложни, всички скачат против ЦСКА и доста добре знаете за какво. Аз очаквам и съм уверен, че тази година ще бъдем хегемон. Очаквам в четвъртък победа против " БАТЕ Борисов ", а по-късно в неделя да победим и " Лудогорец ". Евентуален триумф в четвъртък знаете какъв брой мотивиращо ще подейства на футболистите. Две победи в границите на няколко дни и всичко приключва… Надявам се това да стане, тъй като имаме капацитет. Имаме положителни футболисти, знам по какъв начин работи Стамен Белчев. Ние си играем за нашата идея, с цел да покажем кой е евробоецът. Ние сме го посочили през годините. Убеден съм, че ще победим и двата тима ", съобщи Велинов пред .

Той обаче предизвести, че не трябва да се позволява ни минимум подценяване на беларуския отбор:  " Това е клуб с обичаи. Може да са от 15-20 години, само че нали знаете какъв брой участия имат в евротурнирите?! (б.ред. – " БАТЕ Борисов " има тъкмо 152 мача в Европа от сезон 1999/2000, когато за първи път взе участие в Европа, до през днешния ден и 9 участия в групова фаза на Шампионска лига или Лига Европа). Не знам кой ги омаловажава, само че " БАТЕ Борисов " е доста добър тим. "

Георги Велинов съжали само, че няма да има аудитория на мача на следващия ден, защото мачовете в Европа по традиция генерират по-сериозен интерес от страна на почитателите, а това обезпечава и по-добра поддръжка за тима.

Бившият народен вратар и футболист №1 на България за 1981 година похвали също по този начин отбора на " ЦСКА-София " за характера, който демонстрира на терена - нещо, което се изразявало и в решителните голове в последните минути от началото на сезона. " Това е същински тим, който се бори до края. Няма никакво значение по кое време ще вкараш головете, значими са точките. Във Варна (б.ред. - при 1:1 с " Черно море " ) бяхме близо и до обрата, който щеше да ни донесе три точки ", акцентира Велинов.

За разлика от него, треньорът на " ЦСКА-София " Стамен Белчев изрази малко по-умерен оптимизъм, че отборът му ще отстрани " БАТЕ Борисов " във II квалификационен кръг за Лига Европа. Двубоят е на следващия ден от 20:00 ч. на ст. " Българска войска " и ще се предава директно по " Диема спорт ".

" Съперникът има проведен клуб и добре играещ тим. Във всеки един миг в мача играчите им знаят какво да създадат. Футболистите им са дълго време дружно, имат синхрон, а и шампионата на Беларус не е прекъсвано. Но щом се касае за мач от евротурнирите, когато победелят се дефинира в един дуел - нямаме право на извинения. БАТЕ има мощни, само че и слаби места. Ние сме ги разузнали. Няма от какво да се тормозим. Надявам се, това което сме запланували да се случи. Едно от мощните им оръжия са статичните положения, само че и там сме ги разузнали добре. Надявам се при тези положения нашите играчи да си изпълнят поставените задания със успокоение и убеденост. Най-важното е да покажем колектив и дисциплинираност през целия мач. Шансовете са 50:50. Никога не сме чакали на шанс, ние работим за шанса. Отчитаме, че БАТЕ бие българските тимове. Дано ние нарушим тази традиция ", съобщи Белчев на конференцията преди дуела.

Той сигурно няма да разчита на четирима футболисти - диагностицираните с COVID-19 Петър Занев и Ахмед Ахмедов и контузените Иван Турицов и Асен Дончев. Турицов, който таман се бе възстановил, е получил нова контузия на вчерашната подготовка. Дончев пък е опериран в Германия и ще отсъства дълго време. Неговата липса ще оголи десния бек, на който играе сега националът Пламен Гълъбов, другояче централен бранител. Стамен Белчев призна, че търси състезател за този пост. Под въпрос до последно пък ще е португалецът Тиаго Родригес, за чието присъединяване ще се взема решение часове преди мача.

" ЦСКА-София " тренира и за вид, при който спечелилият се взема решение с дузпи, като треньорът има към този момент е определил изпълнителите.

Тимът на " БАТЕ Борисов " пристигна в София през днешния ден по обяд. С отбора не са беларуските национали Станислав Драгун и Игор Стасевич, които са дали позитивни проби за COVID-19.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР