Легендарният Михаил Мишев се присъедини към небесния бял отбор. Бившият

...
Легендарният Михаил Мишев се присъедини към небесния бял отбор. Бившият
Коментари Харесай

Жалко! Почина една от големите легенди на Славия

Легендарният Михаил Мишев се причисли към небесния бял тим. Бившият футболист умря на 86-годишна възраст, оповестяват " белите ".

" Днес един от най-обичаните футболисти на Славия Михаил Мишев се пресели в по-добрия свят. Запомнен от всички със своята хитра игра и с пословичното си възприятие за комизъм Мишката бе обичан от последователите на всички тимове. Въпреки, че най-често наказваше с голове точно столичните противници на белите. Съдете сами: на Левски единствено за купата вкарва 7 пъти и още 3 в шампионата. 7 са и турнирните му голове против ЦСКА, а попаденията му в мрежата на Локомотив са „ единствено “ 5.

Роден на 17 юни 1938 година в обичаната Горна Баня, неслучайно бе именуван и Горнобанския кмет, съумява да дебютира с бялата фланелка в „ А “ група през сезон 1959/60 година и е част от отбора до края на 1966/67 година. В елитната ни група с екипа на обичания клуб записва 179 мача и отбелязва 51 гола.

През 1967 година става вицешампион, а бронзов медалист е предходните три шампионати (1964, 1965 и 1966 г.). Подвизите му и в шампионата за купата са огромни. На три пъти играе като титуляр финали със Славия и тъкмо толкоз пъти ликува и с трофея (1963, 1964 и 1966 г.). В първия от тези моменти с два негови гола на 10 септември 1963 година е грохнал пловдивският Ботев с 2:0.

В Европейските клубни шампионати записва името си като първия голмайстор за белите. На 9 октомври 1963 година още в 3-ата минута открива резултата в срещата с МТК (Будапеща) в София. Общо по терените в формалните съревнования на Стария континент изиграва девет мача и е създател на четири гола. Полуфиналист в шампионата за КНК през сезон 1966/67 година.

След края на спортната си кариера остави следа и като треньор. През 1979 година извежда юношите на Славия до шампионската купа на Републиканската спартакиада. В последните години бе чест посетител на ветеранските сбирки на обичаното си сдружение, ходеше и на стадиона в полите на Витоша, където в миналото въодушевяваше публиката с изявите си.

Сбогом бате Мишка, оставаш вечно един от обичаните слависти. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР