Легендарният инвеститор Бил Грос, наричан често Кралят на облигациите предупреди

...
Легендарният инвеститор Бил Грос, наричан често Кралят на облигациите предупреди
Коментари Харесай

„Кралят на облигациите” предупреждава за хаос на пазарите, ако Фед продължи да вдига лихвите

Легендарният вложител Бил Грос, именуван постоянно „ Кралят на облигациите ” предизвести за огромни проблеми, в случай че Федералният запас на Съединени американски щати продължи да покачва лихвените проценти, съобщи Си Ен Би Си.

„ Икономиката беше подкрепена от трилиони долари фискални разноски, само че в последна сметка, когато това се изразходва, мисля, че имаме лека криза. Ако лихвените проценти продължат да се повишават, ще имаме освен това от това ”, сподели Грос пред медията. „ Имаме евентуален безпорядък на финансовите пазари “, добави той.

Според Грос стягането на паричната политика ще раздруса в допълнение финансовите пазари. Съосновател на Pimco даде за образец придвижването във вторник в доходността по световните облигации след решението на Японската централна банка да разшири границите, в които може да се трансформира доходността на 10-годишните облигации на страната -  от досегашните плюс 0,25 до минус 0,25 процентни пункта на плюс 0,5% до минус 0,5 процентни пункта, по отношение на задачата от 0%. Мярката е ориентирана към облекчение на някои от разноските за продължителни парични тласъци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР