Легендарният футболист на Локомотив (София) Бойчо Величков, който в момента

...
Легендарният футболист на Локомотив (София) Бойчо Величков, който в момента
Коментари Харесай

Президентът на Локо Сф празнува рожден ден

Легендарният футболист на Локомотив (София) Бойчо Величков, който сега е президент на железничарите, през днешния ден навършва 59 години.

" Легендарният нападател на Локомотив (София) е една от знаковите фигури в родното футболно състезание през 70-те и 80-те години на предишния век. Има 270 мача и 90 гола с екипа на " железничарите " в " А " група. През 1978 година е част от състава на Локомотив, който печели четвъртата и последна към този момент шампионска купа на България в клубната история. Носител е и на Купата на България за 1982 година С червено-черния екип играе в интервала 1975-1986 година, след което минава във френския Льо Авър, а през 1987 година продължава кариерата си в гръцкия Пансерайкос.

Величков има 23 дуела и 6 попадения с екипа на националния отбор на страната ни. Участник на международното състезание в Мексико през 1986 година

След края на дейната си кариера става изпълнителен шеф на Локомотив (Сф), а сега е президент на " железничарите ".

Ръководството на Българския футболен съюз му желае здраво здраве, професионални и персонални триумфи ", написа по този мотив уеб сайтът на БФС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР