Легендарният футболист Илие Думитреску се срещна с футболния общественик Кирил

...
Легендарният футболист Илие Думитреску се срещна с футболния общественик Кирил
Коментари Харесай

Легендата Илие Думитреску: Дано България и Румъния се класират за Евро 2024

Легендарният футболист Илие Думитреску се срещна с футболния държавник Кирил Евтимов в Букурещ.

Евтимов изгледа онлайн решителния дуел от група " С " на Евро 2020 сред Украйна и Австрия (0:1) на " Арена Национала " и употребява опцията да се види с някогашния атакуващ халф на румънския народен тим. По традиция, нашенецът му връчи българско вино, каквото подарява на международните звезди.

Думитреску три пъти е взел участие на международни финали - през 1990, 1994 и 1998 година Има общо 62 мача и 20 гола за Румъния. Направил име със Стяуа, след това игра за британските Тотнъм и Уест Хям, както и за Севиля.

Завинаги остава в спомените на футболните почитатели с двата си фамозни гола, които помогнаха на Румъния да победи Аржентиа с 3:2 на осминафинала от международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година на " Роуз Боул " в Пасадена.

С тях той изпрати Батистута и компания назад в Буенос Айрес. Сега Думитреску е ефирен коментатор на " Digi Sport " за мачовете от топ шампионатите на Европа и Евро 2020. Отделно се занимава със личен бизнес и се отличава с елегантния си жанр на обличане.

Евтимов върна Думитреску към спомените от международните финали през 1994 година в Съединени американски щати.

" И двата тима постигнахме отлични резултати, а вие даже взехте и орден. И ние можехме, само че и четвъртфиналът не бе неприятно достижение. Естествено, двата ми гола против Аржентина са незабравими. Ето, че и ти ми ги припомняш. Но времената към този момент са други и гледаме за бъдещи достижения.

С Христо Стоичков сме другари, няма и по какъв начин да не сме, защото той е доста непосредствен с двама мои огромни приятели. Става въпрос за Хаджи и Попеску, с които Ицо игра в Барселона. Специални поздрави за него и другите от мощния ви народен отбор от това време.

Надявам се България и Румъния да се класират на идващото европейско състезание и да ни радват с добра игра ", показа Думитреску пред Кирил Евтимов.
 Христо Стоичков: Заложих на себе си и завоювах
Христо Стоичков: Заложих на себе си и завоювах

Най-успешният български футболист за работата си в новата рекламна акция на WINBET
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР