Легендарната италианска писта Монца се нуждае спешно от финансова помощ,

...
Легендарната италианска писта Монца се нуждае спешно от финансова помощ,
Коментари Харесай

"Монца" се нуждае спешно от 60 милиона евро, за да запази мястото си във Формула 1

Легендарната италианска писта " Монца " се нуждае незабавно от финансова помощ, с цел да резервира мястото си в календара на Формула 1. Това разгласи президентът на Италианския авто клуб (ACI) Анджело Стики Дамяни. Според неговите думи " Храма на скоростта ", както е известно трасето край Милано, има потребност от 100 милиона евро, с цел да се решат всички проблеми.

Спешна е сумата от 60 млн. евро, които да отидат за модернизацията на пистата.

" Няколко пъти сме казвали, че тази писта се нуждае от рационализация, която повече не може да се отсрочва. Говорим за сума от порядъка на 60 милиона, които са незабавни. Екипът от специалисти прави оценка общите разноски на 100 милиона евро ", сподели Дамяни на събитие във Флоренция.

Според президента на ACI Народното събрание на Ломбардия се е заел, само че не може да отпусне цялата сума.

В последните години Гран при на Италия среща огромни проблеми от финансово естество. На " Монца " се вижда непрекъснат спад в продажбата на билети, а значително това е обвързвано с представянето на " Ферари ". Успехите на Скудерията са директно подвластни за посещаемостта на италианското трасе.

През 2022 година " Монца " ще навърши 100 години. Трасето е намерено на 15 май 1922 година, а от септември същата година там се организират автомобилни надпревари. Трасето е измежду класическите в календара и като се изключи 1980 година, попада във всички сезони на Формула 1.

Дамяни добави, че се водят договаряния със притежателите на спорта " Либърти медия " за поднояване на контракта с още пет години. Всичко това обаче минава през ремонт на пистата. Настоящият контракт на " Монца " изтича през 2019 година

" Ситуацията е доста комплицирана, тъй като актуалните условия са доста тежки за промотърите и действително доста огромна част от пистите са на загуба. Преговорите с " Либърти " вървят мъчно, а и преди да ги приключим, ние би трябвало да знаем какво ще се случи със сумата за ремонта ", добави Дамяни.

Гран при на Италия през сезон 2019 ще се организира на 8 септември.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (451)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР