Лечителят Веселин Орешков ще гостува в Сливен. На 19 август

...
Лечителят Веселин Орешков ще гостува в Сливен. На 19 август
Коментари Харесай

Лечителят Веселин Орешков ще гостува в Сливен

Лечителят Веселин Орешков ще гостува в Сливен. На 19 август (петък), 17.30ч, в цитадела „ Туида “ ще се организира среща с лечителя Веселин Орешков.

Веселин Орешков буди със словото си душите на българите, без значение в коя точка на света се намират. Той ги възпламенява с непринудеността, искреността и невероятния си гласовит български език, който ни припомня времето, когато тичахме боси по прашните пътеки на село, а вечер слушахме песента на щурците, до момента в който си разказвахме страшни истории под звездното небе. Лечителят ще Ви впечатли с младежкия си дух, бодрия си разум и с невероятното си възприятие за комизъм.

Можете да подготвите въпрос, чиито отговор бихте желали да получите

Koй е той?

Веселин Орешков е роден в Троян. Целият му умишлен живот е минал като интродуктор на растения. Една от огромните му фантазии е да вкара във флората на България растения от други региони на Земята, с цел да се усили благосъстоянието на нашата земя.  Благодарение на него у нас се отглеждат растения като планински лимон /Chaenomeles mauley/, арония, актинидия, шизандра, левзея, персимон.

Именно той вкарва към този момент общоизвестната с лечебните си и хранителни качества  арония. Днес той работи да направи също толкоз известен и планинския лимон ( “Планински лимон – показалец за Естествен Живот ”.)

Орешков в никакъв случай не остава самичък, тъй като посреща от страната и чужбина стотици хора за диалози за същинските неща в живота, и ги образова по какъв начин да живеят естествено, в ритъма на природата. Чрез персоналния си образец, в извънредно сходство сред думи и действия, той увлича както възрастните, по този начин и младежите. През годините, дружно със свои съидейници, основава и развива детската школа “Дом Паневритмия ”, в която всяко лято приема деца от цялата страна, които образова да познават растенията, да пеят и танцуват в приятелство и единение.

Днес Веселен Орешков изнася своя опит и мисли в книгите си, които към този момент са седем на брой.

Нов храм е открит на Перперикон

 

 

Лечителят Веселин Орешков ще гостува в Сливен

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР