Лечебни растения за укрепване на косата са били използвани дори

...
Лечебни растения за укрепване на косата са били използвани дори
Коментари Харесай

Лесна домашна отвара пъди косопада завинаги

Лечебни растения за подсилване на косата са били употребявани даже в Древни времена. Но даже и в този момент отварите за косопад сполучливо се конкурират с фармацевтичните средства. Ето някои от най-ефективните и известни национални предписания:

Популярно средство за битка с оплешивяването и накъсването на косата е копривата, написа actualno.com. Препаратите от коприва оказват помощ за унищожаване на пърхота, укрепват корените, вършат косата плътна, здрава и блестяща. Това парещи растение е в положение да върне великолепието на много изтънена коса.

За да приготвите бульона, са ви нужни млади листа от прясна коприва или суха билка. Смелете растителните материали и ги сварете в 500 ml вода за към 20 минути. Филтрирайте, охладете и изсипете бульона в резервоар с дозатор. Можете да съхранявате лекарството в ледник за не повече от четири дни. След измиване би трябвало да напръскате корените на косата и да втриете препарата в скалпа.

Какви други мощни отвари има при косопад?
Конска опашка.

Благодарение на огромното количество силиций, това растение укрепва освен косата, само че и зъбите, ноктите, епидермалните кафези. За да приготвите бульона, ще ви трябват две огромни супени лъжици сушени билки и литър вряща вода. Трябва да варите в продължение на четвърт час, по-късно прибавете малко прясно изцеден лимонен сок. Този артикул се употребява за изплакване на главата след къпане.

Репей.

Компонентите на това растение имат почистващи, противовъзпалителни и регенериращи свойства, контролират активността на мастните жлези и оказват помощ за справяне с пърхота. За да приготвите лекарство, което възвръща растежа на косата, би трябвало да сварите една трета от чаша изсушени коренища от репей в 1500 мл вода. След това филтрирайте и охладете. Полученият състав се употребява като препарат за изплакване.

Девесил .

Богат на ароматни масла, този натурален врач освен придава на косата прелестен мирис, само че има и антимикробен, регенериращ резултат. Три огромни супени лъжици трева ще се нуждаят от 500 мл вряща вода. Пригответе бульона на парна баня за четвърт час. След това би трябвало да се филтрира и охлади. Изплакнете косата след измиване. Ефективността на отварите зависи от честотата на приложимост. Средно е нужен един месец постоянно потребление на билкови препарати, с цел да се спре косопада. Но за русокоските е по-добре да укрепват косата с запарка от лайка, тъй като този инструмент има лек изсветляващ резултат и придава на русата коса прелестен златист искра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР