Лъвската риба, известна като най-отровната риба в света, е била

...
Лъвската риба, известна като най-отровната риба в света, е била
Коментари Харесай

Най-отровната риба в света се засели в Егейско море

Лъвската риба, известна като най-отровната риба в света, е била видяна на разнообразни места по крайбрежието на Турция, оповестява турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от " Монитор ".

След Далян, Мармарис и Бодрум, лъвската риба (Pterois Miles), която произлиза от Индийския океан, е била видяна и във водите край Измир, завладявайки освен Средиземно, само че и Егейско море.

Лъвската риба се развъжда бързо и няма врагове. Опасна е за всички морски жители и може да убие даже акула, споделят експертите.

Отровата на тази риба може да сковава човек. Специалистите предлагат, в случай че човек бъде убоден от отровните й шипове, да потопи мястото на раната във вода с температура 40 градуса и да изчака сред 30 и 90 минути отровата да загуби успеваемостта си, а след това да потърси лекарска помощ.

Лъвската риба, която има доста красива oкраска с шарките на зебра и цветовете на леопард, е призрачен сън за риболовците поради унищожителното си влияние върху морската фауна. Според калкулации на американското министерство на търговията този тип риба нанася годишно вреди в размер на 138 милиарда $ на риболовния бранш в Съединени американски щати.

Независимо че е отровна, лъвската риба е огромен източник на протеини и се подрежда измежду най-вкусните риби в света, отбелязва СиЕнЕн-Тюрк.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР