Лавров: Западът пряко воюва срещу Русия в УкрайнаПремиерът Матеуш Моравецки

...
Лавров: Западът пряко воюва срещу Русия в УкрайнаПремиерът Матеуш Моравецки
Коментари Харесай

Зеленски кацна в Полша, но никой не го посрещна

Лавров: Западът директно води война против Русия в Украйна
Премиерът Матеуш Моравецки втвърди тона към Киев

Връщайки се от едноседмична аудиенция в Съединени американски щати и Канада, украинският президент Володимир Зеленски направи ненадейно междинно кацане в източния полски град Люблин, само че този път не бе посрещнат от публични лица, съобщи Франс прес.

Напрежението сред Киев и Варшава през последната седмица ескалира, откакто Полша удължи ембаргото си върху вноса на украинско зърно, с цел да отбрани ползите на земеделците си. В отговор Украйна подаде тъжба до Световната комерсиална организация против Полша, Словакия и Унгария, които също резервираха рестриктивните мерки против Украйна.

Във вторник Володимир Зеленски съобщи в Организация на обединените нации, че “някои страни се преструват на солидарни, като непряко поддържат Русия ”. Тези мнения разгневиха Варшава, която привика украинския дипломат. След това Полша разгласи, че повече няма да доставя нови оръжия на Киев, задоволявайки се с обезпечаването на авансово контрактувани доставки и твърдейки, че желае да се концентрира върху модернизацията на своята войска.

Остри рецензии към Зеленски насочи и министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки, единствено броени седмици преди полските парламентарни избори на 15 октомври.

“Искам да кажа на президента Зеленски, че той в никакъв случай повече не би трябвало да наскърбява поляците, както направи оня ден при присъединяване си в Обединените народи ”, сподели Моравецки, представен от полската информационна организация ПАП.

Предложеният от Украйна проект за мир е безусловно нереалистичен и неосъществим, съобщи от своя страна съветският министър на външните работи Сергей Лавров по време на конференция след речта си пред общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк през днешния ден.
Според съветския първи посланик предлагането на Организация на обединените нации за зърнена договорка не може да бъде признато, защото никое от обещанията, дадени на Русия от Запада, не е било изпълнено.

“Западът директно води война против Русия в Украйна. Можете да го наречете както желаете, само че те се бият против нас. Ние го назоваваме хибридна война, само че това не трансформира действителността ”, добави още Лавров, визирайки финансовата помощ и доставките на оръжия от западните страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР