Лавина от сигнали за бедстващи щъркели има в Бургаско. Екоинспектори

...
Лавина от сигнали за бедстващи щъркели има в Бургаско. Екоинспектори
Коментари Харесай

Лавина от сигнали за бедстващи щъркели в Бургаско

Лавина от сигнали за бедстващи щъркели има в Бургаско. Екоинспектори и чиновници на горските стопанства потеглиха да избавят замръзнали птици. А зоопаркът в Айтос обезпечи кафези, в които да се подслонят.

По време на снеговалежа в четвъртък Адриана Маврулкова и брачният партньор ѝ виждат ято щъркели, накацали край пътя.

„ Те бяха задачите мокри, долу на земята, имаше налягали, перата им, личеше си, че са мокри. Нито могат да хвърчат, нито нищо ", споделя дамата.

Щъркелите обаче не са открити от екоинспекторите на това място.

Според Станислав Георгиев от отдел „ Биологично многообразие " от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас е допустимо птиците, които е видяла Мравулкова, просто да са спрели за отмора.

„ Всички птици са мокри сега.Това, че щъркелите са стоели на едно място значи, че те сега съхраняват сила. Изглеждат един тип като бедстващи, само че не са ", посочи специалистът.

Малко по-късно виждаме птиците да прелитат.

„ Не във всеки случай, когато забележим кацнали щъркели, би трябвало да считаме, че бедстват ", споделя и Елена Паспалева от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас.

По думите на специалистите щъркелите могат да устоят и на по-ниски температури, не е нужно безусловно да се държат и на топло.

Сигнали за бедстващи птици постъпват и от други села в Средец. Някои от щъркелите инспекторите откриват към този момент в гнездата им.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР