Лъвът Терез, който заедно с брат си Масуд бе прехвърлен

...
Лъвът Терез, който заедно с брат си Масуд бе прехвърлен
Коментари Харесай

Почина разградският лъв Терез

Лъвът Терез, който дружно с брат си Масуд бе трансфериран от Разград в избавителния център за огромни котки на нидерландската неправителствена организация " FELIDA ", е умрял.

" Само 10 месеца, откакто казахме " Сбогом " на Масуд, още веднъж сме потънали в тъга. Трябва да се сбогуваме и с обичания ни Терез, който се събра с брат си и ни остави с разрушени сърца ", се споделя в формалното известие на " FELIDA ".

Терез и Масуд се родиха след блудничество в разградския зоопарк през септември 2017 година Те бяха в тежко здравословно положение и едвам не умряха, откакто бяха изоставени от майка си. След намесата на фондация " Дивите животни " лъвчетата бяха настанени във ветеринарна клиника в София, а по-късно отглеждани от Марина Георгиева - тяхната човешка майка. През февруари 2018 година Терез и Масуд бяха превозени със специфичен автомобил до избавителния център в Нидерландия.

В края на юли м.г. положението на Масуд внезапно се утежни и той беше евтаназиран. В началото на януари т.г. след дълга битка с онкологично заболяване и последвал инсулт издъхна и Марина Георгиева.

От нидерландската организация оповестяват, че положението на Терез се е влошило през последните седмици, като най-сериозен проблем била бъбречната незадоволително на младия лъв. Въпреки че в лекуването му включени и немски лекари, Терез не е можел да бъде избавен.

" Бяха взети всички вероятни ограничения, само че Терез отслабваше от ден на ден и след последна консултация стана ясно, че няма метод да се възвърне. Въпреки младата му възраст, нямаше вяра за усъвършенстване ", пишат още от " FELIDA ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР