Латвийските власти спират да издават всички видове визи на руски

...
Латвийските власти спират да издават всички видове визи на руски
Коментари Харесай

Латвия спира да издава всички видове визи на руски граждани

Латвийските управляващи стопират да издават всички типове визи на съветски жители, в това число филантропични, заяви новоизбраният президент Едгарс Ринкевич.

Поради непредсказуемото развиване на вътрешнополитическата обстановка в Русия Министерството на външните работи осведоми, че от 26 юни 2023 година дипломатическите и консулските представителства на Латвия в чужбина към този момент няма да одобряват никакви заявки за визи от съветски жители, заяви порталът “lsm.lv ”.

Заявленията за издаване на визи, които са били признати в представителствата и чието култивиране е почнало до 25 юни, ще бъдат обработвани до края.

БГНЕС напомня, че Ринкевичс разгласи желанието да не се издават филантропични или други типове визи на съветски жители още през уикенда.

Издаването на латвийски визи на съветски жители беше прекратено още на 24 февруари 2022 година, когато Русия стартира огромна инвазия в Украйна. Тогава обаче беше направено изключение за случаи, свързани със специфични филантропични съображения.

Латвия, дружно с Литва, Естония и Финландия, координира засилени ограничения за граничен надзор на външната граница. При нужда страните са подготвени да вземат взаимно решение за затваряне на границите с Русия и Беларус, Ринкевичс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР