Латвийката Анастасия Севастова се класира за първи път в кариерата

...
Латвийката Анастасия Севастова се класира за първи път в кариерата
Коментари Харесай

Латвийка детронира шампионката на Ю Ес Оупън

Латвийката Анастасия Севастова се класира за първи път в кариерата си за полуфинал в шампионатите от Големия шлем. 27-годишната Севастова детронира миналогодишната шампионка Слоун Стивънс (САЩ) с 6:2, 6:3 на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

Така поставената под номер 18 латвийка взе реванш за провалянето си на " Флашинг Медоус " с 3:6, 6:3, 6:7(4) на същата фаза на шампионата през предишния сезон.

Севастова избави всичките седем благоприятни условия за пробив на американката в първия сет, който взе с брейкове в четвъртия и в осмия гейм.

Втората част беше по-оспорвана, като третата сложена Стивънс на два пъти успяваше да навакса пробив пасив. При 4:3 латвийката още веднъж завоюва подаването на съперничката, след което затвори мача при личен сервис след 83 минути игра.

" Много се веселя, че този мач свърши и завоювах. Трудно беше и за двете ни. Беше горещо, изключително в слънчевата част на корта, само че най-тежко е поради влагата. Понякога просто ракетата се плъзга от ръката ти. Бях много нервна в края на първия и на втория сет, само че се оправих. Планът ми беше да оставам допустимо най-дълго в разиграванията, да не й давам лесни точки, да бъда разнообразна, да не и разрешавам да влезе в темп. Днес и сервисът ми вървеше във значимите точки ", разяснява Севастова, която стана първата латвийка на полуфинал на шампионата от Шлема в Ню Йорк.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР