Латвия временно затвори два гранични пункта с Русия в отговор

...
Латвия временно затвори два гранични пункта с Русия в отговор
Коментари Харесай

Латвия опъва бодлива тел на границата с Русия

Латвия краткотрайно затвори два гранични пункта с Русия в отговор на решението на прилежащата страна да ограничи влизането на украински жители единствено през летището в Москва и на един от пунктовете с Латвия, съобщи ДПА, като се базира на управляващите в Рига, заяви Българска телеграфна агенция.

Латвийските контролно-пропускателни пунктове " Педедзе " и " Виентули " " бяха сполучливо затворени ", съобщи през днешния ден министърът на вътрешните работи Рихардс Козловскис пред латвийска телевизия. Миналата седмица Русия разгласи, че от през днешния ден украински жители ще може да влизат в Русия единствено на два гранични пункта, а точно на летище " Шереметиево " в Москва и на контролно-пропускателния пункт " Виентули " с Латвия.

След това Латвия, член на Европейския съюз и НАТО, разгласи, че ще затвори контролно-пропускателните пунктове " Педедзе " и " Виентули ". Според изказването на двата контролно-пропускателни пункта са били сложени бетонни блокове и рула бодлива тел.

Имаше опасения, че на пропускателния пункт " Виентули " ще се струпат украинци, които се надяват да влязат в Русия през последната сухопътна граница в Европейския съюз, която към момента е отворена за тях, като множеството от тях се пробват да доближат окупираните от Русия свои родни градове в Украйна, отбелязва ДПА. Латвия съобщи, че Русия се пробва да раздели Европейския съюз и да сътвори напрежение по границата му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР