Латвия е преустановила действието на няколко споразумения с Русия в

...
Латвия е преустановила действието на няколко споразумения с Русия в
Коментари Харесай

Латвия скъса няколко споразумения с Русия

Латвия е прекратила действието на няколко съглашения с Русия в региона на стопанската система, науката, културата и така нататък, се показва в отчет на латвийското външно министерство, оповестен на портала Latvijas Vestnesis, където са оповестени правните актове на страната.

Министерството осведоми, че от 1 август е спряло действието на споразуменията за основаване на междуправителствена комисия за икономическо, научно-техническо, филантропично и културно съдействие и за икономическо съдействие, подписани през 2006 година Причината за отстраняването не е конкретизирана.

Освен това Министерството на външните работи уточни, че е спряло действието на съглашението за улеснение на взаимното пътешестване на жителите на граничните територии. Рига разгласи желанието си да направи това по-рано, като се базира на обстоятелството, че е станало невероятно да се издават визи, защото Русия е затворила латвийското консулство в Псков.

Москва акцентира, че е взела това решение " въз основа на правилото на взаимност " и тъй като балтийската страна е оказала " военна помощ на киевския режим и е прикривала закононарушенията на украинските националисти против цивилното население в Донбас и Украйна.

Споразумението е в действие от 2010 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР