Лацио спечели Суперкупата на Италия побеждавайки Ювентус с 3:1 в

...
Лацио спечели Суперкупата на Италия побеждавайки Ювентус с 3:1 в
Коментари Харесай

Лацио триумфира в пустинята с пета Суперкупа на Италия

Лацио завоюва Суперкупата на Италия побеждавайки Ювентус с 3:1 в Рияд. "Римските орли " откриха резултата посредством Луис Алберто в 16-ата минута. "Бианконерите " изравниха в заключителните минути на първото полувреме, когато от близко бе прецизен Паоло Дибала.

В 73-ата минута Лацио още веднъж излезе напред в резултата с гол на капитана Сенад Лулич. Така се стигна до заключителните минути на мача, когато за втори жълт картон бе изпъден Родриго Бентанкур за нарушаване против Марко Пароло. Данило Каталди извърши по ослепителен метод директен свободния удар и донесе трофея за "римските орли ".

По този метод Лацио завоюва 5-а Суперкупа на Италия. Тимът на Симоне Индзаги за повторно победи "бианконерите " със същия резултат, като преди този момент се наложи с 3:1 и на "Олимпико " в Серия А.

Край пустинята, в столицата на Саудитска Арабия - Рияд, един против различен се изправят първенецът Ювентус и носителят на Купата на Италия Лацио, в спор за последният за годината трофей на Апенините. За "бианконерите " това може да бъде втора подред Суперкупа на Италия, откакто през януари се постановиха над Милан с гол на Кристияно Роналдо в разногласието за трофея. Това ще бъде и първа опция на Маурицио Сари да завоюва купа отпред на Ювентус.

От своя страна Лацио излиза като тим постигнал осем следващи триумфа в Серия и на върха на офанзивата е голмайстора в шампионата Чиро Имобиле (б.а 17 гола). В допълнение "римските орли " победиха Ювентус с 3:1 на "Олимпико " през този сезон. Треньорът на Лацио Симоне Индзаги сигурно ще желае да повтори това и в разногласието за Суперкупата на Италия.

Любопитен факт, на който ще се оповават в Ювентус, е, че Кристиано Роналдо е на път да завоюва 32-а купа в професионалната си кариера, като към този момент в 11 поредни финала не е губил.

Ювентус е рекордьор по извоювани оценки - 8, до момента в който Лацио има на сметката си 4. Това ще бъде петият мач посред им в спор за трофея. Първият е през 1998 година, когато "римските орли " печелят с 2:1 в Торино. През 2013 година "бианконерите " разгромяват противника с 4:0 в Рим, а две години по-късно в Шанхай печелят с 2:0. Последният конфликт сред двата тима за Суперкупата на Италия бе през 2017 година, когато Лацио победи трагично с 3:2.

На стадион в Рияд "бианконерите " се появиха на терена с фланелки, на които имената на футболистите бяха изписани на арабски. Ювентус съумя да завоюва контрола на топката и стартира да гради постепенни офанзиви. От своя страна Лацио се бе прибрал в личната си половина и се опитваше да разрушава играта на "бианконерите ". В 5-ата минута след центриране от корнер Кристиано Роналдо опита да повтори осъществяването си от преди дни против Сампдория, само че в обстановката фаулира Раду и вратаря Стракоша.

Три по-късно "римските орли " дадоха отговор с рисков изстрел от границата на наказателното поле на Луис Алберто, минал над напречната греда. В обстановката треньорът на Лацио Симоне Индзаги имаше искания, откакто крилото получи удар в левия крайник от закъснелия Матуиди, фаул не последва, само че французина получи жълт картон.

Ювентус продължи да диктува темпото, като по-често топката се задържа в средата на терена. Възпитаниците на Маурицио Сари за в този момент "заглушават " голмайстора на "римските вълци " Чиро Имобиле.

В 17-ата минута Лацио дочака своя момент. Капитанът Лулич направи добра солова акция отляво, финтирайки Де Шилио. Босненецът центрира на задната греда, където Милинкович-Савич овладя и подаде към точката за осъществяване на дузпа където нахлуващият на скорост Луис Алберто осъществя невъзмутимо в левия ъгъл на вратата защитавана от Шчесни. В 22-ата минута Роналдо пропусна преференциална обстановка, стреляйки около левия непряк дирек на Стракоша.

"Бианконерите " продължиха с натиска, като деен в тези минути бе левият фланг на офанзивата, където Дибала бе подпомаган от Алекс Сандро. Но това не води до нищо по-опасно пред вратата на Лацио и досега тактитката на Симоне Индзаги се оказва сполучлива.

В 31-ата минута Кристиано Роналдо бе фаулиран към дъгата на наказателното поле. Португалецът отстъпи осъществяването на Дибала, само че изстрелът на аржентинеца мина на сантиметри от напречната греда. По-късно Шчесни отрази с една ръка изстрел на Кореа.

Последва безредие в наказателното поле на "римските орли ", само че изстрелът на Игуаин мина настрана от вратата. В 39-ата минута Милинкович-Савич проби през центъра, финтирайки бранители на Ювентус, само че ударът му бе блокиран уверено от Демирал.

В заключителните минути на полувремето Ювентус изравни. Лулич сгреши при изнасянето на топката подарявайки я на Пянич. Босненецът продължи към Роналдо, който финтира и ведна стреля, само че Стракоша избави, при което Дибала притича и вкара кълбото в опразнената врата - 1:1.

link1 " >  Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР