ЛАС ВЕГАС — Адвокатите на бивш лидер на банда от

...
ЛАС ВЕГАС — Адвокатите на бивш лидер на банда от
Коментари Харесай

Адвокатите на бивш лидер на банда, задържан за убийството на Тупак Шакур, казват, че той трябва да бъде освободен от затвора

ЛАС ВЕГАС — Адвокатите на някогашен водач на тайфа от региона на Лос Анджелис са упрекнати в образуване на убийството на хип-хоп музикалната легенда Тупак Шакур през 1996 година споделят, че прокурорите бъркат - че техният клиент е изправен пред заплаха, а не пред очевидци - и той би трябвало да бъде освободен от пандиза под домакински арест преди процеса против него през юни.

В правосъдна декларация в понеделник преди чуване за освобождение във вторник, назначените от съда юристи на Дуейн „ Keffe D “ Дейвис упрекват прокурорите в погрешно пояснение на телефонен запис от пандиза и лист с имена, предоставени на членовете на фамилията на Дейвис, и погрешно докладване на съдията, че Дейвис съставлява опасност за обществото, в случай че бъде освободен.

Дейвис „ в никакъв случай не е заплашвал никого по време на телефонните диалози “, обявиха заместник-специалните публични бранители Робърт Аройо и Чарлз Кано в своето досие от седем страници. „ Освен това тълкуването на (прокурорите) на потреблението на „ зелена светлина “ е безусловно неправилно. “

Споменаването на „ зелена светлина “ е от запис на диалог в пандиза през октомври, който прокурорите Марк ДиДжакомо и Бину Палал предоставиха предишния месец на съдията от окръжния съд на окръг Кларк Карли Кирни.

„ Синът на Дуейн сподели, че е чул, че има зелена светлина за фамилията на Дуейн “, пишат юристите, употребявайки Първото име на Дейвис. „ Дуейн явно не знаеше защо приказва синът му. “

Аройо и Кано отхвърлиха в понеделник да разясняват заявката.

Съдебното заявление не загатва, че Дейвис е инструктирал някого да нарани някого, или някой, обвързван със случая, е бил физически засегнат. Но прокурорите прибавиха, че „ В света (на Дейвис) „ зелена светлина “ е позволение за ликвидиране. “

Адвокатите на Дейвис в понеделник също използваха първото име на Дейвис, питайки Кирни да обмислят това, което те нарекоха „ явен въпрос “.

„ Ако Дуейн е толкоз рисков и доказателствата са толкоз големи “, пишат те, „ за какво (полицията и прокурорите) чакаха 15 години да арестува Дуейн за убийството на Тупак Шакур? “

Прокурорите показват личните думи на Дейвис от 2008 година насам – в полицейски изявленията, в записки от 2019 година и в медиите – че те say дава съществени доказателства, че той е провел стрелбата през септември 1996 година

Адвокатите на Дейвис настояват, че неговите описания на убийството на Шакур са били „ направени за развлекателни цели и за печелене на пари “.

Дейвис, родом от Комптън, Калифорния, е единственият към момента жив човек, който е бил в колата, от която са създадени изстрели при стрелбата от шофиране, която също рани магната на рап музиката Марион „ Судж “ Найт. Сега Найт излежава 28 години в калифорнийски затвор за несвързана съдбовна пукотевица в региона на Лос Анджелис през 2015 година

Адвокатите на Дейвис означиха в понеделник, че Найт е свидетел на стрелбата против Шакур, само че е не свидетелства пред огромното жури, което повдигна обвиняване против Дейвис преди ареста му на 29 септември пред дома му в Хендерсън. Полицията в Лас Вегас издаде заповед за обиск в къщата в средата на юли.

Дейвис се призна за невинен и остана в пандиза без гаранция в центъра за задържане на окръг Кларк в Лас Вегас, където арестуваните “ телефонните диалози се записват рутинно. Ако бъде приет за отговорен по време на процеса, той може да прекара остатъка от живота си в пандиза.

Аройо и Кано настояват, че техният 60-годишен клиент е в неприятно здраве след борба с рака, която е в ремисия и няма да избяга, с цел да избегне процеса. Те молят Киерни да дефинира гаранция на не повече от $100 000.

Дейвис твърди, че е получил имунитет от наказателно гонене през 2008 година от ФБР и полицейски екип на Лос Анджелис, проверяващи убийствата на Шакур в Лас Вегас и конкурентният рапър Кристофър Уолъс, прочут като The Notorious B.I.G. или Biggie Smalls, шест месеца по-късно в Лос Анджелис.

DiGiacomo и Palal споделят, че всяко съглашение за имунитет е лимитирано. Миналата седмица те предоставиха на съда аудиозапис от изявление на работна група от 18 декември 2008 година, по време на което те споделиха, че на Дейвис „ категорично е казано, че казаното от него в стаята няма да бъде употребявано против него, само че (че) в случай че той е приказвал с други хора, което може да го изложи на заплаха. Грег Кадинг, който е участвал на тези изявленията.

„ Дуейн не е обезпокоен “, споделиха юристите, „ тъй като хипотетичното му присъединяване в гибелта на Шакур е в общественото пространство от.... 2011 година ”

Асошиейтед прес
Източник: nbcnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР