Група от експерти по безопасността призова във вторник оператора на

...
Група от експерти по безопасността призова във вторник оператора на
Коментари Харесай

Операторът на атомната електроцентрала във Фукушима е казал да комуникира по-добре с обществеността след изтичане на информация

Група от специалисти по сигурността прикани във вторник оператора на разрушената от цунами атомна електроцентрала Fukushima Daiichi в Япония да комуникира по-бързо с обществеността поради произшествия като приключването на нечиста вода предходната седмица.

Тринадесет години след бедствието във Фукушима, при което централата претърпя тройни сривове след земетресението през 2011 година, културата на сигурност в Токийската електрическа компания Холдинговата компания се е подобрила, само че има още работа за извършване, сподели Дейл Клайн, някогашен ръководител на Комисията за нуклеарно контролиране на Съединени американски щати, който в този момент служи като консултант в комитета за промени на TEPCO.

Брифинг на панела по отношение на неговата периодическа оценка пристигна седмица след приключване на мощно радиоактивна вода от пречиствателна машина по време на работа по поддръжката в завода Fukushima Daiichi. TEPCO сподели, че никой не е потърпевш и мониторингът на радиацията демонстрира, че няма приключване на съединението.

Но приключването провокира рецензии в и отвън Япония. Всяко приключване на радиоактивна вода е сензитивна тематика.

При друго инцидентно приключване през октомври четирима служащи бяха напръскани с радиоактивни течни боклуци, до момента в който почистваха пречиствателно оборудване. Двама бяха приети в болница за малко поради замърсяване на кожата, макар че никой не сподели признаци на отравяне.

Клайн сподели, че и двата случая са можели да бъдат предотвратени и TEPCO би трябвало бързо да проучва какво се е случило при такива злополуки и „ доста бързо заяви на обществеността какво се е случило и за какво. ”

За надзор на риска доста компании, в това число TEPCO, постоянно се пробват да знаят всичко, преди да кажат нещо обществено, сподели Клайн. Но в ерата на обществените медии спекулациите се популяризират бързо, сподели той.

Филтърната машина, участваща в случая от предходната седмица, е част от противоречивия план на TEPCO за изхвърляне на отпадъчни води, който стартира през август.

Изхвърлянето, което се чака да продължи десетилетия, беше мощно опълчено от риболовни групи и прилежащи страни, в това число Китай, който забрани вноса на всички японски морски блага. Японското държавно управление се надява помощта и прегледите на Международната организация за атомна сила, потвърждаващи, че изхвърлянията дават отговор на интернационалните стандарти за сигурност, в допълнение ще оказват помощ за справяне с опасенията в и отвън страната.

Експертите по сигурност на TEPCO признаха усъвършенстваната просвета на сигурност в TEPCO. Той означи, че Органът за нуклеарно контролиране анулира прекъсването на предприятието да възобнови подготовката за рестартиране на друга атомна електроцентрала, Kashiwazaki-Kariwa, откакто се обърна към слабите защитни ограничения.

Следващото огромно затруднение е единодушието от локалната общественост.

„ TEPCO би трябвало да построява доверие всеки ден, от самото начало “, сподели Клайн. „ (Доверието) се печели мъчно, само че елементарно се губи. “

Асошиейтед прес
Източник: nbcnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР