Музиката на Тейлър Суифт, Дрейк, Оливия Родриго, наред с много

...
Музиката на Тейлър Суифт, Дрейк, Оливия Родриго, наред с много
Коментари Харесай

Universal Music Group ще премахне песни от TikTok, след като не успя да постигне сделка

Музиката на Тейлър Суифт, Дрейк, Оливия Родриго, наред с доста други, ще изчезне от TikTok до края на сряда, в случай че обществената мрежа медиен колос може да подписа договорка с Universal Music Group.

Приблизително 1,5 милиарда месечни консуматори на TikTok могат да подобрят своите видеоклипове с музика от каталозите на главните звукозаписни лейбъли, което го прави значима част от актуалния музикална екосистема. Но UMG сподели в изказване рано в сряда, че ще отдръпна песните си заради липса на отплата за актьори и създатели на песни.

„ TikTok предложи да плащаме на нашите актьори и създатели на песни със скорост, която е част от ставката, която заплащат огромните обществени платформи с сходно състояние, " сподели UMG.

TikTok, благосъстоятелност на китайската компания Bytedance, отговори рано в сряда със собствен личен изострен отговор, обвинявайки музикалната компания в поставяйки „ своята лична лакомия над ползите на актьори и създатели на песни. “

UMG сподели, че TikTok съставлява единствено 1% от приходите от реклама — макар че изпълнителите му съставляват 8 от 10 от най-популярните групи и артисти в платформата през 2023 година Около 60% от видеоклиповете в TikTok включват музика.

UMG, благосъстоятелност на Холандия и Америка, която няма връзка с NBC Universal, компанията майка на NBC News, е една от по този начин наречените " Голями три " международни музикални компании. Неговите лицензирани реализатори включват The Beatles, Elton John, Bob Dylan, U2, Ariana Grande, SZA, Billie Eilish, Adele, Coldplay и доста други.

В отворено писмо до своите реализатори, озаглавено " Защо би трябвало да извикаме Time Out на TikTok “, сподели UMG: „ В последна сметка TikTok се пробва да построи бизнес, основан на музика, без да заплаща обективна стойност за музиката. “

UMG добави, че беше угрижен за повишаването на инструментите за изкуствен интелект, употребявани във видеоклиповете на TikTok, и техния резултат върху интелектуалната благосъстоятелност, като в същото време се оплака от количеството наличие, което нарушава авторските права, както и от „ приливна вълна от тирада на омразата, фанатизъм, малтретиране и тормоз. "

" Докато договарянията ни продължиха, TikTok се опита да ни принуди да приемем договорка на стойност по-малка от предходната договорка, доста по-ниска от справедливата пазарна стойност и неотразяваща техния експоненциален напредък, " UMG сподели.

UMG също по този начин твърди, че TikTok се е опитал да го сплаши посредством „ изборно унищожаване на музиката на някои от нашите разрастващи се актьори “, като в същото време резервира „ световни звезди, движещи публиката “.

TikTok не отговори съответно на това или на други обвинявания на UMG, само че упрекна компанията в „ подправен роман и изразителност “ и уточни, че е съумяла да подпише покупко-продажби с други огромни музикални лейбъли.

Компанията подписа лицензионна договорка за музика с Warner Music Group предходната година.

„ Факт е, че са избрали да се откажат от мощната поддръжка на платформа с над милиард консуматори, които служат като гратис средство за промоция и разкриване на техния гений “, сподели TikTok.

Патрик Смит
Източник: nbcnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР