Демократичните депутати от щата Ню Йорк в понеделник гласуваха против

...
Демократичните депутати от щата Ню Йорк в понеделник гласуваха против
Коментари Харесай

Демократите от Ню Йорк гласуват против двупартийната карта на Конгреса

Демократичните депутати от щата Ню Йорк в понеделник гласоподаваха срещу карта на Конгреса, препоръчана от двупартийна комисия за преразпределяне, което им дава още един късмет да начертаят нови линии.

Това ще бъде вторият път, когато щатските демократи се пробват да показват своя лична карта. През 2022 година законодателният орган на щата, следен от демократите, одобри карти, които толкоз доста усилиха вероятностите на демократите за Конгреса, че щатските съдилища ги отхвърлиха в интерес на направена от съда карта. Подхранвана от мощната изборна интензивност на републиканците по време на междинните избори, тази карта избра 11 републиканци и 15 демократи през 2022 година

Демократите се върнаха в съда предходната година с аргумента, че самостоятелната комисия за преразпределяне на щата не е имала опция за цялостно разиграване, когато картата на корта беше приложена. Тогава републиканците предизвестиха, че демократите ще употребяват процеса, с цел да вкарат собствен личен gerrymander, само че съдът се произнесе с демократите и самостоятелният комитет за преразпределяне на щата беше още веднъж призован.

Комитетът утвърди нова карта на Конгреса в края на февруари, който направи скромни промени в елементи от разпоредените от съда карти на щата, оставяйки непокътнати огромни елементи от граничните линии на Конгресните окръзи на щата.

Благоприятните демократични линии могат да бъдат извънредно авторитетни в борбата за надзор над Камарата, където републиканците имат болшинство като бръснач, тази есен. Но нападателен манипулатор като този, признат от демократите от Ню Йорк през 2022 година, сигурно би провокирал още едно правно предизвикателство.

Той може също по този начин да сложи демократите — които от години се застъпват за възбрана на партизанското манипулиране — в политически неуместна позиция.

Джейн С. Тим
Източник: nbcnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР