Лари Елисън има забележителна 44-годишна история като технологичен лидер(снимка: Oracle) Преди

...
Лари Елисън има забележителна 44-годишна история като технологичен лидер(снимка: Oracle)
Преди
Коментари Харесай

Лари Елисън навърши 77, свидетел е на Нетаняху


Лари Елисън има забележителна 44-годишна история като софтуерен водач
(снимка: Oracle)

Преди броени дни, на 17 август, Лари Елисън – създателят на Oracle, един от най-динамичните, забележителни и проницателни предприемачи в софтуерната промишленост – навърши 77 години.

Лари Елисън е „ батко ” на множеството от топ-шефовете в ИТ промишлеността като Джеф Безос (57 г.), Илон Мъск (50 г.), Бил Гейтс (65 г.), Марк Зукърбърг (37 г.) и Лари Пейдж (48 г.).

В своята 44-годишна история като софтуерен водач Елисън има серия забележителни изяви:

Лари Елисън първи заговаря за концепцията да се сложи функционалност, обичайно приписвана на хардуера, в софтуера – нещо, което той назовава „ програмен продукт и хардуер, проектирани да работят в едно ”.
още по тематиката
Противно на написаното в някои репортажи, Елисън в никакъв случай не се майтапи с концепцията за облачния компютинг. Мнозина считат за смешка тогавашното му изявление, че „ облакът не е нищо друго, с изключение на водна пара ”, само че с инвестицията си в NetSuite и Salesforce, а най-много с с измененията в активността на Oracle през последните години, Елисън потвърждава, че действително има вяра в концепцията.

Елисън е и буен фен на лодките. И в тази област неговото наличие не остава криво-ляво. Той замисля и показва нов вид лодка, която никой различен не си е представял: тримаран с най-голямото платно с неподвижно крило, създавано в миналото. Тя се оказва „ разтърсваща ” иновация в света на яхтите и провокира редица завистливи мнения от видни играчи в сектора.

Любопитно е, че в последните седмици Елисън има близки общения с някогашния министър-председател на Израел – Бенямин Нетаняху, понастоящем опозиционен водач в страната си. Нетаняху и неговото семейство са видяни на отмора на хавайския остров Ланай, който е съвсем напълно притежаван от еврейско-американския милиардер Елисън.

Всъщност софтуерният водач е очевидец по едно от правосъдните каузи против някогашния израелски министър председател, оповестява. Твърди се, че точно Лари Елисън е съдействал един от най-хубавите юристи в Израел да се заеме със случая на Нетаняху.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР