Ландтагът (местният парламент) на федералната германска провинция Мекленбург-Предна Померания гласува

...
Ландтагът (местният парламент) на федералната германска провинция Мекленбург-Предна Померания гласува
Коментари Харесай

Германска провинция ще довърши Северен поток-2 чрез фондация

Ландтагът (местният парламент) на федералната немска провинция Мекленбург-Предна Померания гласоподава с голямо болшинство основаването на фондацията " Защита на климата и околната среда MV ".

Освен всички други оповестени цели, тя би трябвало да помогне за завършването на строителството на газопрорвода " Северен поток-2 " в Балтийско море, макар глобите от страна на Съединени американски щати, съобщавагерманското издание.

Инициативата за основаване на фондацията е на локалното държавно управление, а измежду заявените цели е развиването на зелена енергетика. Природозащитни организации разкритикуваха фондацията, като " лъжлива " и настояват, че отбраната на климата и природата в нейното име е единствено " дегизировка ".

Премиерът на провинция Мекленбург-Предна Померания Мануела Швесиг (от социалдемократическата партия- СДП) съобщи пред локалния парламент, че газопроводът " Северен поток-2 " от Русия до Германия е от голяма икономическа значимост за провинцията с център Шверин, по тази причина и немското федерално държавно управление би трябвало да го поддържа. Специално за Мекленбург-Предна Померания строителството значи доста работни места по пристанищата на Балтийско море.

Целта на фондацията е точно отбягване на американските наказания, с които Съединени американски щати заплашиха всички компании, свързани с построяването на тръбопровода. Чрез " Защита на климата и околната среда MV " обаче те ще могат да работят по " Северен поток-2 ", като активността им ще минава през фондацията, защото фондациите не попадат под американските наказания. Освен това фондацията ще се заеме и със закупуването на материали и съоръжения за дострояването на газопровода.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР