Лъжа е, че искам Румен Русев да е кмет на

...
Лъжа е, че искам Румен Русев да е кмет на
Коментари Харесай

Иванчева: С Ваклин съм се срещала два пъти

Лъжа е, че желая Румен Русев да е кмет на „ Младост”. Такъв надпис носеше кметът на Младост Десислава Иванчева в правосъдната зала преди днешното съвещание в Апелативния спецсъд, където се гледа мярката ѝ за неотклонение.

Предната инстанция – профилираният съд я остави в ареста. Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова демонстрираха бележки с текстове върху тях, защото прокурорът им е споделил да не приказват пред медиите. Иванчева съобщи, че не е избирала Румен Русев да я замества в отпуска, който е подала. Там е написала, че желае другият кмет Владимир Клисуров да я замества, съобщи БГНЕС.

Попитана дали се е срещала с Александър Ваклин (човекът, който даде парите за подкупа в съдействие с прокуратурата - бел.ред), Иванчева сподели, че се е срещала два пъти, единият път в общината, а в последния ден, когато е пристигнал, е споделил, че ще направи детска площадка.

Апелативният спецсъд гледа мярката на кмета на „ Младост” през днешния ден. Магистратите заседават по въззивни тъжби на обвинените Петко Дюлгеров, Биляна Христова-Петрова и Десислава Иванчева. В края на предходната седмица долната инстанция - спецсъдът остави в ареста кметицата на " Младост " Десислава Иванчева. В ареста с най-тежката мярка задържане под стража Специализираният углавен съд остави и нейната заместничка Биляна Петрова. В ареста остава и Петко Дюлгеров.

Кметицата на Младост бе задържана показно преди дни пред Спортната палата в София, в колата ѝ бяха открити 70 000 евро рушвет. По-късно бе обявено, че общо поисканият рушвет бил за 500 000 евро за разрешителни за градеж.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР