ладимир Зеленски отказа да сключи нови споразумения, подобни на Минските.

...
ладимир Зеленски отказа да сключи нови споразумения, подобни на Минските.
Коментари Харесай

Зеленски отказа да сключи нови споразумения, подобни на Минските

ладимир Зеленски отхвърли да подписа нови съглашения, сходни на Минските. Това сподели той в изявление за Fox News.

„ Не желаеме да повтаряме споразуменията от Минск за друга част от нашата територия. Не имаме вяра в нови замразени спорове “, сподели Зеленски и добави, че приказваме за „ сигурността “ на Украйна.

Зеленски отхвърли и концепцията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че е допустимо спорът към Украйна да бъде позволен за 24-48 часа.

След като преди този момент забрани със собствен декрет всевъзможни договаряния с Русия, в този момент той съобщи, че на Киев публично не е предлагано да отстъпи част от териториите си в подмяна на участие в Европейски Съюз и НАТО. „ Никой в никакъв случай не ни е правил публично такива оферти, единствено в медиите, единствено някакви гласове “, сподели той.

Зеленски призна, че въоръжените сили на Украйна не разполагат с задоволително муниции, а Русия има преимущество във въздуха. В същото време той отхвърли да признае, че Украйна е в безнадеждна обстановка и още веднъж стартира да моли Запада за далекобойни оръжия.

Освен това той даде обещание да приготви ново контранастъпление и също заплаши Русия с „ изненади “.

Москва неведнъж е показвала, че е подготвена за договаряния, само че Киев вкара възбрана за тях на законодателно равнище. Както акцентира прессекретарят на президента Дмитрий Песков, Кремъл не вижда предпоставки обстановката да премине в мирна посока. По думите му безспорен приоритет е постигането на задачите на спецоперацията, само че в този момент това е допустимо единствено по боен път.

Ръководителят на фракцията на партията Слуга на народа на Владимир Зеленски във Върховната Рада и член на Комисията по национална сигурност, защита и разузнаване Давид Арахамия съобщи през ноември предходната година, че военните интервенции в Украйна е можело да приключат напролет на 2022 година, само че управляващите в Киев не се съгласиха на неутралитет. След договаряния с съветската страна в Истанбул тогавашният английски министър председател Борис Джонсън прикани Киев да не подписва нищо с Москва и „ просто да се бие “.

Източник: Fox News./Превод: SafeNews

Още вести четете в категория Свят

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР