Лабораторно потвърдените нови случаи на коронавирус у нас за последното

...
Лабораторно потвърдените нови случаи на коронавирус у нас за последното
Коментари Харесай

Опасен ръст! Нови 6 заразени с COVID-19 във Видинско, сред тях има и дете

Лабораторно доказаните нови случаи на ковид у нас за последното денонощие са 65. Доказани са девет позитивни проби при деца на възраст до 17 години, заяви доцент Димо Димов. Общият брой на инфектираните у нас доближи 2069.
Новозаразените са в областите: София - 24, Благоевград – 8. В Ямбол и Видин по 6 случая. Плевен и Сливен - 4, Пловдив – 2. В Пазарджик, Перник и Разград има по 3 нови потвърдени проби. Кюстендил и Русе са с по един нов случай.
Доц. Димов разясни, че все още се резервира огнищният темперамент на разпространяване на COVID-19 в страната с ясно публикувани епидемиологични връзки. „ Това разрешава навреме разкриване на контактните лица и тяхното уединяване в болнични или домашни условия”, добави той.
Седем са новите случаи измежду медицинския личен състав. „ Трима лекари, три медицински сестри и един санитар. Три от случаите са установени в Пазарджик, в Плевен – 2 и в Пловдив и Сливен по един”, посочи секретарят на Националния действен щаб.
Димов уточни, че облекчаването на ограниченията в обществено-икономическия живот не би трябвало да бъде съпровождано с неглижиране или несъблюдение на хигиеничните правила в лечебните заведения. „ Намаляването на човешкия капацитет в лечебните заведения има отрицателно отражение в оказването на тяхната активност, изключително в Интензивните отделения”, безапелационен беше той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР