L'Oréal е лидер в индустрията за красота от 1985 г.

...
L'Oréal е лидер в индустрията за красота от 1985 г.
Коментари Харесай

L'Oréal e генерирала продажби от 26,9 млрд. евро през 2018 г.

L'Oréal е водач в промишлеността за хубост от 1985 година насам. Групата генерира продажби от 26,9 милиарда евро през 2018 година и 7 милиарда продадени продукта по целия свят. Това разгласи Ана Панайотович, управител на плана „ Споделяме хубостта с всички “ в L’Oréal по време на медийно събитие на компанията през днешния ден в София.

"Носим отговорност да даваме образец освен при стандартите за хубост, само че и в устойчивостта. Ето за какво през 2013 година стартирахме нашата амбициозна устойчива стратегия „ Споделяме хубостта с всички “ и към този момент постигнахме огромен прогрес в тази тенденция. По-конкретно – намалихме излъчванията на CO2 от нашите фабрики и дистрибуторски центрове със 77% сред 2005 година и 2018 година В същото време продукцията ни се усили с 38%. По този метод ние потвърждаваме година след година, че е допустимо да съвместим напредък с понижаване на въздействието върху околната среда и се стремим да въодушевяваме и други компании да последват нашия образец “, сподели Панайотович.

79% от продуктите, стартирани през 2018 година от козметичния водач L'Oréal, имат усъвършенстван обществен или екологичен профил. Целта за 2020 година е процентът да доближи 100.

През 2018 година L'Oréal е показала на пазара над 8000 нови продукта, като в това време e съумяла да понижи излъчванията на CO2 от своите фабрики и дистрибуторски центрове със 77% спрямо 2005 година Плановете за 2025 година са всички индустриални, административни и проучвателен бази на L'Oréal да реализират цялостна въглеродна индиферентност. Междувременно всички централи и дистрибуторски центрове на Групата към този момент са достигнали 0% боклуци за депониране. Това значи, че отпадъците, които преди този момент са били изпращани в депа, в този момент се употребяват наново, рециклират се или се възвръщат.

В партньорство с dm България през 2018 година L'Oréal започва самодейността „ Капачки за усмивки “. Тя цели да образова българите за значимостта от преработването на пластмаса и да събере средства в поддръжка на локалната детска болница „ Проф. Иван Митев “. Във всички 78 магазина на dm в страната бяха сложени специфични кутии за пластмасови капачки, брандирани с Garnier, която е една от най-обичаните марки на L'Oréal в България. Досега са събрани над 13 тона капачки, като самодейността продължава с цялостна скорост и през 2019 година

„ За дамите в науката “ е най-успешният обществено виновен план на L'Oréal у нас. Това е неповторима стратегия, основана през 1998 година в партньорство с ЮНЕСКО, за да отличава и предизвиква дамите учени по целия свят, които посредством работата си способстват за развиването и напредъка на науката. Досега общо 21 българки учени са били наградени със стипендии с общ размер от над 100 000 евро. Деветото издание на програмата се организира сега, като искащите могат да аплайват до 30 април с истинска научна концепция. Някои от плановете на отличените дами до момента включват: битка с световното стопляне, създаване на нов формат за предпазване на данни, намиране на различни източници на сила, предварителна защита на злокачествени кожни новообразувания.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР