Кюстендилското село Цървендол може да се похвали с рекордната 100

...
Кюстендилското село Цървендол може да се похвали с рекордната 100
Коментари Харесай

В село Цървендол единственият жител не се отказа от правото си на глас

Кюстендилското село Цървендол може да се похвали с рекордната 100 процентова изборна интензивност, защото единственият гражданин не се отхвърли от правото си на глас. За да пусне бюлетината си, 90-гoдишнaта Верка Велинова отиде до прилежащото село. Въпреки възрастта си тя пропътува 5 километра до изборната секция, с цел да гласоподава на локалните избори.

Баба Верка не може да преброи какъв брой пъти е гласувала. Хвали се, че преди години била даже ръководител на секционна комисия. Да стигне до урната за нея, обаче се оказало същинско тестване, тъй като секцията се намирала на няколко километра от къщата и, а превоз няма.
Баба Верка Велинова: Секога съм гласувала и в този момент си гласувах. Защо деца имаме, за вас си е най-зор младите. Да може да се живее на секого, да има работа, да има с какво да се занимават. Бойка Велинова, щерка на баба Верка: Досега сама се справяше, в този момент аз я заведох до урната, тъй като мъчно върви след инсулта. Иначе си вижда, чете без очила и чува. Баба Верка: Всичко зачертах, аз си я попълних. И след това аз си я пуснах. И ми благодари дамата, която я подписа.
Възрастната жена обича да пътува. Не се опасява да лети със аероплан и дружно с щерка си е обиколила Европа, приказва и британски.

В неделя баба Верка няма да гласоподава, защото в Кюстендил към този момент има определен кмет, само че в фамилията кроят проекти, по какъв начин да стигнат до урната, на идващите избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР