Кюстендил. В съвместното предаване на Радио Фокус – Пирин и

...
Кюстендил. В съвместното предаване на Радио Фокус – Пирин и
Коментари Харесай

Акценти в предаването „Зона Кюстендил” на Радио „Фокус” – Пирин

Кюстендил. В взаимното предаване на Радио „ Фокус ” – Пирин и Община Кюстендил „ Зона Кюстендил ” ще сложим акцент върху настоящият към този момент Дневен център за лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии в Кюстендил. В обществената услуга 40 лица от целевата група получават комплекс от обществени и здравни услуги. Центърът обезпечава дневни, полудневни и почасови услуги като грижа, рехабилитация, терапия, консултиране, информиране и поддръжка, в това число и на хората, полагащи грижи за лицата от целевата група в домашна среда, мобилни услуги и други действия. По тематиката ще беседваме с Радмила Рангелова, зам.-кмет на Община Кюстендил с сектор „ Социални услуги, стратегии и планове ".

Ще приказваме и за екологичната инфраструктура, която се построява на територията на града. Проектът е на обща стойност от близо 9 800 000 лв., от които по-голямата част са обезпечени от Европейския фонд за районно развиване. По плана е заложено обезпечаване на авансово отнасяне на смесено събраните битови боклуци, преработване посредством компостиране на зелени и биоразградими боклуци, събрани разделно. Предстои да бъдат въведени в употреба и две съоръжения за смесено събрани битови боклуци с потенциал до 15 500 тона годишно и за компостиране – с потенциал от 3000 тона годишно, както и да бъде обезпечена опция за разделно събиране и превозване на зелени боклуци.Събеседник по тематиката ще бъде Росица Плачкова, зам.-кмет на Община Кюстендил с сектор „ Инвестиционна политика “.

Около 3 000 са били читателите в Регионална библиотека „ Емануил Попдимитров “ –Кюстендил през миналата година. Също толкоз са били като численост и новите книги постъпили във фонда на библиотеката. През миналата година културният институт е претърпял доста трансформации в материалната база. За това ще беседваме със София Пейчева, шеф на кюстендилската библиотека. В предаването ще ви разкажем и за традициите и обичаите, свързани с идните празници – Йордановден и Ивановден. Предаването „ Зона Кюстендил ” се излъчва всеки понеделник, от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР