Кюстендил. Увреждането на пътища е сред най-честите сигнали в Регионална

...
Кюстендил. Увреждането на пътища е сред най-честите сигнали в Регионална
Коментари Харесай

Увреждането на пътища е сред най-честите сигнали в Регионална дирекция по горите – Кюстендил

Кюстендил. Увреждането на пътища е измежду най-честите сигнали в Регионална дирекция по горите – Кюстендил. Това сподели пред Радио „ Фокус “ – Кюстендил инж. Здравчо Тодоров, шеф на Регионална дирекция по горите – Кюстендил. Данните за 2021 година сочат, че са прегледани и тествани постъпили 80 тъжби, сигнали и заявки за осъществявани противозаконни действия в горските територии в обсега на двете области Кюстендил и Перник.
От тях огромна част са за разрушени черни пътища, разследване на осъществявания превоз на добита дървесина, противозаконна сеч и други. Останалите получени тъжби и сигнали в по-голямата си част са за осъществени непозволени сечи във възобновени гори на физически лица, възражения по изведени сечи от наследници на гори без пълномощие от останалите правоимащи. Подавани са и тъжби по отношение на нанесени вреди от дивеча на насаждения от аграрни култури.

„ Най-вече мъчно се потвърждава собствеността на пътя. Поради тази причина вършим междуведомствена комисия. Ако пътят е общински – пишем протокол, че пътят е общински и съответната община е в пълномощията си да вземе решение. Когато пътната артерия е държавна, тогава към този момент отношение е от Областно пътно ръководство. Ако пътят е горска територия и се води в салдото на съответното стопанство, ние вземаме отношение “, сподели инж. Здравчо Тодоров.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР