Кюстендил. Съвет по въпросите на социалните услуги подпомага тяхното предоставяне

...
Кюстендил. Съвет по въпросите на социалните услуги подпомага тяхното предоставяне
Коментари Харесай

Радмила Рангелова, зам.-кмет на Кюстендил: Съвет по въпросите на социалните услуги подпомага тяхното предоставяне на територията на общината

Кюстендил. Съвет по въпросите на обществените услуги подкрепя тяхното даване на територията на общината. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Кюстендил Радмила Рангелова, зам.-кмет на Община Кюстендил с сектор „ Социални услуги, стратегии и планове “. Самият съвет е структуриран в осъществяване на член 27 от Закона за обществените услуги, който е в действие от 1 юли 2020 година.

Съветът подкрепя осъществяването на разбор на потребностите от обществени услуги на общинско равнище и разбор на положението и успеваемостта на обществените услуги, които се дават на територията на общината. Членовете на съвета създават оферти за възстановяване на качеството и успеваемостта на обществените услуги, които се дават на територията на общината Освен това структурата извършва и други функционалности, предоставени от Общински съвет, свързани с въпросите на обществените услуги на територията на общината.

„ Съставът на съвета по въпросите на обществените услуги се дефинира с решение на Общински съвет по предложение на кмета на общината. Като състав е належащо той да включа представители от териториалните структури на Министерството на труда и обществената политика, Министерството на здравеопазването, Министерството на вътрешните работи, Министерството на образованието и науката, частни снабдители на обществени услуги на територията на общината и региона, юридически лица с нестопанска цел за общественополезна активност, лица, ползващи обществени услуги “, сподели Радмила Рангелова. По думите й институциите, на територията на Община Кюстендил, имащи отговорност по въпросите на обществените услуги, с писма са определили свои представители, които да вземат присъединяване в състава на съвета.

Венцеслав ИЛЧЕВ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР