Кюстендил. Петима художници са номинирани тази година за Националната награда

...
Кюстендил. Петима художници са номинирани тази година за Националната награда
Коментари Харесай

Петима художници са номинирани тази година за Националната награда за живопис на името на Майстора

Кюстендил. Петима художници са номинирани тази година за Националната премия за живопис на името на Майстора, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . Това са създателите Атанас Парушев, Богдан Александров, Иво Бистрички, Милко Божков, Десислава Минчева. Носителят на влиятелната премия за 2021 година ще стане явен на 1 февруари, когато в Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора “ – Кюстендил ще се състои публична гала по връчване на премията.

Комисия – жури, гласувана от Управителния съвет на Съюза на българските художници в състав: Любен Генов – ръководител, и членове: Аделина Филева, Деля Чаушева, Динко Стоев, Долорес Дилова, Олимпия Николова-Даниел, Пламен В. Петров, Станислав Памукчиев, Стоил Мирчев, Валентин Господинов – представител на община Кюстендил, Мариана Каракостова – представител на Министерство на културата, е разгледалаа показаните оферти за Национална премия за живопис на името на Владимир Димитров – Майстора, и е определа петима създатели за техните достижения през миналата година.

На 1 февруари 2022 се навършват 140 години от рождението на огромния художник. Рожденият ден на Майстора е огромен празник в Кюстендил и в село Шишковци, където той е живял и творил.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР