Кюстендил отбелязва днес Празника на плодородието. Десетки специално подготвени за

...
Кюстендил отбелязва днес Празника на плодородието. Десетки специално подготвени за
Коментари Харесай

Кюстендил отбелязва Празника на плодородието

Кюстендил отбелязва през днешния ден Празника на плодородието. Десетки особено готови за празника щандове показват неповторими творби на изкуството, основани от плодове и зеленчуци, родени в Кюстендилския край. Занаятчии и търговци от Кюстендил и района оферират своите художествени творби, а земеделските производители – чиста и здравословна продукция.

„ Празникът на плодородието “ увенчава есента, а провеждащият се през днешния ден празник на изобилието е завещание от Първия народен овощарски конкурс, извършен през далечната 1896 година в Кюстендил. Изложението е възобновено през 2008 година и от този момент се провежда от Община Кюстендил, взаимно с Института по земеделие в града, който всяка година показва десетки сортове ябълки, отглеждани и култивирани в района.

По време на ревюто са планувани богата художествена стратегия, състезания за най-красиво аранжиран щанд и най-едра ябълка. За най-малките посетители на празника има арт-ателиета и работилници, спортни игри с плодове и зеленчуци, а за феновете на спорта – открити тренировки в спортните зони на града.

Програмата стартира нощес с концерт на група Р.I.F., а през днешния ден ще продължи с концерт на група „ Фактор “./БТА
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР