Кюстендил. Община Кюстендил е готова да използва израелския опит за

...
Кюстендил. Община Кюстендил е готова да използва израелския опит за
Коментари Харесай

Община Кюстендил е готова да използва израелския опит за организация на Спешната помощ

Кюстендил. Община Кюстендил е подготвена да употребява израелския опит за организация на Спешната помощ. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Кюстендил от Община Кюстендил. Общината е измежду първите в страната, където ще се приложи израелският опит в организацията на мултифункционални звена за незабавна помощ.

Д-р Йоси Барац, старши медицински съветник в Израелската организация за интернационално съдействие за развиване, се срещна с организацията и провокациите пред Спешната помощ в община Кюстендил. Той показа пред шефа на МБАЛ „ Д-р Никола Василев “ доктор Александър Величков и кмета на града Петър Паунов израелските постижения в незабавната медицина.

Д-р Йоси Барац е в България, с цел да изследва опциите за правене на рамка за съдействие сред Израел и България в здравната област, а Община Кюстендил е измежду първите, декларирали предпочитание да приложат израелския опит и модел за организация на мултифункционални звена за Спешна помощ. Обсъждат се и благоприятни условия за трейнинги и образования на българските незабавни медици в Израел.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР