Кюстендил. Областният управител Катя Димитрова и зам.-областният управител Любомир Терзийски

...
Кюстендил. Областният управител Катя Димитрова и зам.-областният управител Любомир Терзийски
Коментари Харесай

Областният управител на Кюстендил удостои с плакет хореографа Войн Войнов

Кюстендил. Областният шеф Катя Димитрова и зам.-областният шеф Любомир Терзийски удостоиха с плакет за принос към културата и съхраняването на фолклорните обичаи художественият началник на Сдружение ФТА „ Дупница-2000 ” Войн Войнов, оповестиха от пресцентъра на Областна администрция - Кюстендил . Връчването на плакета стана по време на извършения нощес в Дупница фолклорен театър „ Шибил ”, показан в салона на Общинския трагичен спектакъл във връзка 146-годишнината от експлоадирането на Априлското въстание и проведен от ансамбъла и Община Дупница. Сюжетно-драматургичният фолклорен танцов театър е на дупнишка сцена за повторно. За първи път обаче в него е включен момента за Априлската епопея. 12 танцьори от ансамбъла, благодарение на мултимедия, придвижиха публиката в историческите събития от битката на българите за независимост. Спектакълът напомни жертвоготовността на българските революционери Георги Сава Раковски, Христо Ботев, Стоян Заимов, Панайот Волов и Никола Обретенов, Старозагорското въстание и разгрома на Априлското въстание.
„ Българската история би трябвало да се знае такава, каквато е. В учебно заведение не се учат доста неща от нея ”, съобщи художественият началник на Сдружение ФТА „ Дупница-2000 ” Войн Войнов. Областният шеф Катя Димитрова пожела на ансамбъла да продължава настойчиво да следва устрема си за запазване на българщината. Зам.-областният шеф Любомир Терзийски от своя страна връчи букет в цветовете на националния трикольор на Галя Войнова – брачна половинка на Воин Войнов и хореограф на най-малките танцьори от ансамбъла.
На представянето на спектакъла участваха кметът на Дупница инж. Методи Чимев, ръководителят на Общински съвет Костадин Костадинов, общински съветници, някогашният депутат доктор Иван Ибришимов. Освен от регионалния шеф Катя Димитрова и нейният заместител Любомир Терзийски, Областна администрация-Кюстендил бе представлявана от основния секретар Гергана Михайлова и Василка Манчева – шеф на дирекция АКРРДС.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР