Кюрдските власти в североизточната част на Сирия заявиха, че силите

...
Кюрдските власти в североизточната част на Сирия заявиха, че силите
Коментари Харесай

Сирийските кюрди се изтеглят от турската граница

Кюрдските управляващи в североизточната част на Сирия обявиха, че силите им са почнали да се изтеглят от аванпостовете по турската граница след договорката сред Съединени американски щати и Турция за буферна зона там, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Те споделиха, че интервенцията по „ първите на практика стъпки - в региона на Рас ал Айн - за унищожаване на някои земни могили и евакуиране на група от (кюрдски) национални защитни единици и тежки оръжия “, е почнала в събота.
Така наречената " безвредна зона ", контрактувана от Вашингтон и Анкара по-рано този месец, цели да сътвори буфер сред турската граница и сирийските региони, следени от кюрдските звена за отбрана на хората (YPG) - група, която Анкара вижда като терористична.
„ Очакваме, че в най-скоро време в Сирия на изток от Ефрат ще влязат турските сухопътни войски. Смятам, че повече никой няма да се опита да сложи на тестване решителността на Турция да ликвидира терористичната опасност на турско-сирийската граница “, акцентира по-рано президентът Реджеп Ердоган по време на тържествата по случай 948-годишнина от историческата победа над византийските войски, която открива пътя за завладяването на Анатолия от турците и превръщането ѝ в Анадол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР