Кюрдите във Франция са станали мишена на отвратително нападение, заяви

...
Кюрдите във Франция са станали мишена на отвратително нападение, заяви
Коментари Харесай

Макрон: Кюрдите във Франция станаха мишена на отвратително нападение

Кюрдите във Франция са станали цел на непоносимо нахлуване, съобщи през днешния ден френският президент Еманюел Макрон, представен от Ройтерс.

" Кюрдите във Франция станаха цел на непоносимо нахлуване в сърцето на Париж. Нашите мисли са с жертвите, с хората, които се борят за живота си и с техните фамилии ", написа той в Туитър.

Les Kurdes de France ont été la cible d’une odieuse attaque au cœur de Paris. Pensées aux victimes, aux personnes qui luttent pour vivre, à leurs familles et proches. Reconnaissance à nos forces de l’ordre pour leur courage et leur sang-froid.

Въоръжен мъж откри през днешния ден огън в кюрдски културен център и в намиращо се наоколо кюрдско кафене в центъра на Париж и умъртви трима души, показва ДПА.

Мотивите на 69-годишния стрелец към момента са незнайни, съобщи френският министър на вътрешните работи и отвъдморските територии Жералд Дарманен. 

" Не знаем дали лицето е било политически ангажирано, явно той е желал да нападна чужденци ", само че не е ясно дали задачата му са били тъкмо кюрди, акцентира той. Нападателят, с френски генезис, не е регистриран като десен екстремист от силите за сигурност, добави Дарманен. 

" В момента не мога да кажа дали той е имал десни екстремистки прояви, само че следствието ни ще ревизира това в идващите часове ", сподели още френският вътрешен министър.

Мъжът е работил самичък и е носил няколко оръжия със себе си. По време на нападението той простреля двама души пред кюрдски културен център и още един в намиращо се наоколо кюрдско кафене. Други трима души бяха ранени, един от които е в сериозно положение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР