Кьолн. Най-малко 11 души са загинали, а около 70 други

...
Кьолн. Най-малко 11 души са загинали, а около 70 други
Коментари Харесай

BILD: Катастрофалните наводнения в Германия отнеха живота на най-малко 11 души, 70 са в неизвестност

Кьолн. Най-малко 11 души са починали, а към 70 други са в неопределеност след мощните стихии в провинциите Рейнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия, довели след себе си пагубни наводнения, оповестява немският вестник BILD .

Най-малко четирима души са починали в изключително мощно засегнатия град Шулд в региона Арвайлер, оповестиха от полицията в Кобленц в четвъртък сутринта. Все още не са ясни точните условия. Според полицията жертвите са открити на няколко разнообразни места.

Наводненията в Шулд са довели до рухването на шест къщи. Според полицията 70 души са в неопределеност. Има още известия за изчезнали лица от цялата област. Обявено е бедствено състояние.

В Северен Рейн-Вестфалия са починали двама пожарникари при осъществяването на служебния си дълг. Съобщава се и за двама удавили се мъже, останали в клопката на придошлата вода в домовете им. Смъртен случай е докладван и в Райнбах. В Кьолн 72-годишна жена и 54-годишен мъж за починали в наводнените си домове.

Според оператора на електроразпределителната мрежа Westnetz в Северен Рейн-Вестфалия и Рейнланд-Пфалц минимум 200 000 души са без електричество към сегашния миг. От съображения за сигурност трансформаторните станции ще бъдат изключени, с цел да бъдат защитени от повреди, ако водата проникне в тях, споделиха от компанията. Поради наводнените улици до някои от оборудванията не може да се стигне, изясни представител на компанията. „ Работим с всички налични запаси “, добави той.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР