КВТ “Славия почита паметта на младия състезател и треньор по

...
КВТ “Славия почита паметта на младия състезател и треньор по
Коментари Харесай

КВТ Славия почита паметта на Мартин Киров с мемориал в София

КВТ “Славия ” уважава паметта на младия играч и треньор по водна топка Мартин Киров, трагично отишъл си от този свят през 2019 година след рухване при нанагорнище на връх Олимп в Гърция.

Мартин Киров ще бъде запомнен като един от най-хубавите български играчи по водна топка от набор 1994 година Два пъти игра на финали на европейско състезание за юноши – в Щутгарт 2010 и Риека 2011. Носител на Купата на България за мъже с тима на „ Славия “ за 2010 година В последните няколко години беше асистент треньор на Ангел Бенински в детските тимове на „ белите “, като паралелно с това играеше сполучливо в мъжкия тим на клуба.

Мартин е внук на Иван Ковачев – Дембо, огромна фигура в българската водна топка. Ковачев, също мъртвец, изведе през 1991 година младежкия народен тим до историческото шесто място на международното състезание в Лонг Бийч, Съединени американски щати. Ковачев бе отпред на отбора на „ Славия “ през 2010 година, когато мъжкият тим завоюва към този момент последния си трофей – Купата на България, а в състава беше и 16-годишният му внук Мартин.

Станалият обичаен мемориал Мартин Киров към този момент е с интернационално присъединяване. Един от топ тимовете на Балканският полуостров - Найс от град Ниш, одобри поканата на белите и ще вземе присъединяване в конкуренцията. Отборите, които ще добавят шестицата, с изключение на домакините от Славия и Найс, са ЦСКА от столицата, Аква спорт и Тича от Варна, както и набиращият скорост тим на Ботев 2000 от Враца.

Домакините са се погрижили шампионатът да бъде предаван онлайн в Youtube канала на Славия.

Амбициите на управлението на Славия е шампионатът да продължава да се развива и да уголемява границите си, тъй като „ Никой не умира същински, до момента в който има живи, които го помнят! “.

bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР