Квартет Славей“ гостува в парламента преди Великденската почивка, за да

...
Квартет Славей“ гостува в парламента преди Великденската почивка, за да
Коментари Харесай

Квартет „Славей“ с Великденски концерт в парламента

Квартет „ Славей “ гостува в Народното събрание преди Великденската отмора, с цел да поздрави депутатите във връзка светлия християнски празник. Идеята за концерта е на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, по чиято покана певиците от емблематичната групировка – Светла Караджова, Лиляна Галевска, Кристина Карамфилова и Ваня Вакари, извиха глас в политическата институция.

„ За мен е голяма чест и наслаждение да поканя през днешния ден в постройката на Народното събрание прелестния женски вокален квартет „ Славей “, основан преди 27 години от неповторимата Надка Караджова. Също по този начин за мен е наслаждение в най-светлата, само че и най-тъжна седмица за християнския свят да ви поздравя с тяхното отлично осъществяване “ – с тези думи Атанасова показа гласовитите дами пред своите сътрудници.

След нея думата имаше ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева: „ Щастлив Великден на всички! И дано в навечерието на най-хубавия християнски празник да си пожелаем здраве, шанс, съгласие, успокоение и мир. Насладете се на квартет „ Славей “ и дано да си спомним за Надка Караджова, за нейния несравним възвишен глас “.

Визитата съответства с рождения ден на ръководителката на състава – Светла Караджова. Тя остана трогната от цветята, благопожеланията и подаръците – Символът на Европредседатеството, книга и шал, които получи. От своя страна с осъществяванията си Светла и колежките й изправиха на крайници депутатите. Програмата им, която стартира с църковна ария, мина през няколко класики във фолклора и приключи с „ Пиленце пее “, която се учи в учебниците по музика в Япония, не остави безучастен никого. Всички слушаха с възхита, а огромна част записваха и с мобилните си телефони.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР