Курсът ще даде на успешно преминалите квалификация като специалисти по

...
Курсът ще даде на успешно преминалите квалификация като специалисти по
Коментари Харесай

Безплатно професионално обучение по софтуерно тестване за незрящи хора ще стартира в София

Курсът ще даде на сполучливо миналите подготовка като експерти по тестване на уеб сайтове за досегаемост.

Той е предопределен за подготовка и преквалификация на незрящи хора и ще започва тази есен в Bulgaria Mall.

Организатор на образованието е стартъп компанията Access Drum, профилирана в достъпността на уеб страници и програмен продукт. Кандидатстването за курса към този момент е отворено и всички, проявяващи интерес, могат да заявят в свободен текст желанието си да се включат, като изпратят имейл на в период до 03.11. 2023 година

Курсът е с начална дата 20.11.2023 година и ще се организира три пъти седмично от 18:00 до 20:00 ч. под управлението на квалифицирани QA (Quality Assurance) инженери с интерес в областта на достъпността. Продължителността ще бъде сред 3 и 4 месеца. Курсът е профилиран и от уредниците показват, че ще се одобряват единствено незрящи курсисти или такива със мощно понижено зрение, които напълно разчитат на екранни четци. Друго значимо изискване е владеенето на британски език на работно равнище. Местата за образованието са лимитирани, само че екипът на Access Drum възнамерява да организира такива курсове постоянно и по този начин да имат опция да се включат повече претенденти.

Терминът „ досегаемост " (accessibility) е обвързван с опцията дадена среда да се употребява от хора с разнообразни увреждания и е изключително известен в цифров подтекст по отношение на достъпността на уебсайтовете. Европейските регулации поетапно вършат достъпността наложителна за разнообразни категории интернет страници, с цел да се подсигурява опцията на всички жители да употребяват онлайн услуги от държавната администрация, да закупуват артикули и така нататък При вярно построена конструкция един уеб страница може безпроблемно да се употребява от незрящи консуматори, употребяващи гласови четци, само че към момента множеството уеб страници основават разнообразни усложнения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР