Курсът на долара слабо нараства спрямо основните световни валути след

...
Курсът на долара слабо нараства спрямо основните световни валути след
Коментари Харесай

Доларът прави опит да възстанови загубените позиции

Курсът на $ едва нараства по отношение на главните международни валути след понижението в петък на фона на слабите данни за стопанската система на Съединени американски щати.

В понеделник сутринта показателят на $, отразяващ динамичността му по отношение на кошницата от 6-те валути съперници се повишава напълно минимално до 95,20 пункта.

Общата европейска валута поевтинява по отношение на американската до 1,1462 $ за евро при $1,1469 в края на предходната сесия.

Курс на $ към йената пораства до 112,64 от 112,53 йени за $ в края на петъчната търговия.

Стойността на американска валута прави не изключително мощен опит да се възвърне, след спада й заради петъчните данни за годишна инфлация в Съединени американски щати от 1,6%, под упованията на наблюдаващите и целевите нива на паричния регулатор.

Данните на комерсиалния департамент сочат непредвиден спад на продажбите на дребно, при очакване за тяхно повишение.

Всичко това ще направи политиката на Федералния запас по повод намаляването на лихвите още по-предпазлива, както и упованията на пазарите те да се повишат още едни път до края на годината.

Макар че, към този момент Фед не е трансформирал прогнозата си да увеличи главната рента още веднъж през 2017 година до ниво 1,375%, както и да ограничи изкупуването на държавни облигации.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР