Куркумата се отглежда заради корените си и често я наричат

...
Куркумата се отглежда заради корените си и често я наричат
Коментари Харесай

Куркума: пет удивителни ползи за здравето от тази суперхрана

Куркумата се отглежда поради корените си и постоянно я назовават суперхрана. Още от дълбока античност са познати многото ѝ изгоди за човешкото здраве. Тя се ползва за доста здравословни проблеми - от битката с рака до облекчаването на депресията.
Ето пет значими изгоди за здравето от тази ярка и жива и антична фалшификация, оцветена в блестящо жълто.
 Седем лечебни свойства на куркумата Седем лечебни свойства на куркумата
Куркумата е една от най-често употребените съставки в източната медицина от епохи. Едва неотдавна обаче влезе в международния лист на суперх...
Куркумата е известна със своите мощни лечебни и противовъзпалителни свойства. Активното ѝ съединяване е куркуминът, който е ефикасен в битката с разнообразни болести. Куркуминът е натурален антиоксидант и е виновен за нейния ослепителен и жив жълт цвят.
Куркумата е родственик на джинджифила и се употребява доста интензивно най-често в индийската, югоизточната азиатска и близкоизточната кухня. Куркумата постоянно се употребява при боядисване на тъкани, козметика и, несъмнено, при готвене. Тази източна фалшификация и нейното интензивно съединяване куркумин влияят върху човешкото здраве по разнообразни способи. От предварителна защита на рака до битка с депресията, изгодите от тази суперхрана постоянно са сравнявани с вълшебен.
Повишава имунитета
Куркуминът оказва помощ в битката с разнообразни вируси и има противовъзпалителни, антимикробни и антиоксидантни свойства.
Предотвратява появяването на рак
 Какъв е срокът на валидност на другите подправки Какъв е срокът на валидност на другите подправки
Могат ли сухите билки и подправките да се скапват и би трябвало ли да бъдат изхвърлени? Както при всички останали храни, и при подправките...
Куркумата може да повлияе на растежа, образуването и развиването на раковите кафези на молекулярно равнище. Те е ефикасна за понижаване на риска от заболяване, а също по този начин се бори с резултатите на канцерогените.
Антидепресант
Куркумата е ефикасна за повишение на настроението и битка с депресията, като спомага за увеличение производството на серотонин и допамин и понижава равнищата на химикалите, предизвикващи депресията.
Подобрява здравето на сърцето
Куркумата понижава уврежданията, които нанасят свободните радикали, а противовъзпалителните свойства на куркумата понижават зародилите възпаления. Тя, също по този начин, усъвършенства ендотелната функционалност и предотвратява появяването на разнообразни сърдечно-съдови болести.
 Най-скъпата фалшификация в света завладя Родопите Най-скъпата фалшификация в света завладя Родопите
Най-скъпата фалшификация в света, шафранът, към този момент се отглежда и в Кърджалийско. Въпреки всеобщото разбиране, че грижите за него са трудоемки...
Облекчава болката в ставите
Куркуминът и куркумата са ефикасни при ставни болести. Те спомага за понижаване на болката и възпалението, свързани с болки в ставите. Куркумата също може да обезпечи облекчение на болката, породена и от други проблеми.
Куркумата се употребява доста дейно и в козметиката. Освежава и подмладява кожата и се бори с предвестниците на старостта. Някои дами се тормозят да я употребяват поради блестящо жълтия ѝ цвят, смятайки че няма да могат да я отмият от лицето си. Веднага ще ги успокоим – цветът елементарно се измива и не остава никаква диря.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР