Куркумата съдържа повече от 100 изумителни химични съединения, които допринасят

...
Куркумата съдържа повече от 100 изумителни химични съединения, които допринасят
Коментари Харесай

Ежедневната консумация на куркумата увеличава имунитета, намалява възпалението

Куркумата съдържа повече от 100 изумителни химични съединения, които способстват за способността му да лекува положения от стомашни болки до респираторни болести. Тези химични съединения вършат куркумата неповторима. Най-важното е, че куркумата съдържа куркумин, който е полифенол. Полифенолите са органични химикали, за които е потвърдено, че имат противовъзпалителни свойства. Полифенолите участват и в други храни и питиета, като епигаллокатехин в зелен чай, капсаицин в люти чушки и ресвератрол в алено вино и пресни фъстъци. Куркуминът е това, което придава на куркума хубав жълто-оранжев цвят. Куркуминоидите, групата от химични съединения, виновни за изгодите за здравето от куркума, включват куркумин, деметоксикуркумин и бисдеметоксикуркумин. Куркумата съдържа също летливи масла, в това число тумерон, артумерон и цингирейн.
Прочетете още
Коренът от куркума има натурални масла, аминокиселини, витамини, минерали, мастни киселини и фитохимикали, които съчетават лечебни свойства за съвсем всяка област на тялото. Фитохимикалите са естествени растителни съединения, които подтикват здравословното действие на клетките, тъканите, органите и системите. Тези съединения включват антиоксиданти, противовъзпалителни средства, аналгетици и огромно многообразие от защитни, превантивни и здравословни стимулиращи производни, които подкрепят естествените функционалности на организма.

Мощните феноли, съдържащи се в месото на коренът на куркумата, са разновидности на куркуминоиди: куркумин, дезметоксикуркумин и бисдесмотоксикуркумин, които освен оказват помощ за битка с микробите, бактериите и вирусите, само че също по този начин спомагат за подкрепяне на храносмилателните процеси, поддържат имунитета, усъвършенстват силата, усилват метаболизма действа, очиства кръвта, контролира кръвната захар и усилва умствените процеси. Именно тези съединения са виновни за многочислените изгоди за здравето от куркума. Куркумата също съдържа кверцетин, растителен пигмент, който придава на доста плодове и зеленчуци техния цвят. Те са антиоксиданти, чиито свободни радикали могат да увредят клетките.

Намалява риска от рак

Антиоксидантите са основни за тематиката за устойчивост към рак. С повече от 100 типа рак, които засягат обезпокоителен % от популацията всяка година, Американското общество за битка с рака прави оценка, че на всеки четири смъртни случая може да се дължи това заболяване. Фармацевтичните компании разпространяват химиотерапевтични артикули, които могат да бъдат ефикасни, само че имат инвалидизиращи странични резултати, тъй че общността на естествените средства е проучила естествени други възможности, които могат да предотвратят развиването на рак и евентуално даже да убият изцяло раковите кафези. Сред многото си преимущества, Куркума е един от естествените медикаменти, проучени и е създал съвсем чудотворни резултати.

Осигурява естествени противовъзпалителни средства

Възпалението е постоянно срещана причина за болежка и дискомфорт и може даже да способства за развиването на съществени болести и болести. Докато доста хора избират да лекуват своето инфектиране с предписани и без рецепта противовъзпалителни медикаменти като ибупрофен и болкоуспокояващи болки в NSAID, тези благоприятни условия за лекуване не могат да обезпечат облекчение и основават съществени опасности за здравето. За тези, които имат противопоказани положения, или тези, които одобряват наставления, които могат да бъдат възпрепятствани от противовъзпалителни медикаменти, естествената опция за лекуване може да обезпечи безвредно и дейно облекчение. Без синтетика и подкрепена от научни проучвания, които са посочили, че няма странични резултати, куркумата е освен здравословна по разнообразни способи, тя е толкоз безвредна, колкото е ефикасна.

Химичните съединения в куркума, като куркумин, се комбинират с витамини и минерали, които поддържат естествените процеси на организма в битката с възпалението, което е едно от най-големите изгоди за здравето на куркумата. Мощни и способни да дават помощ, сравнима с или надвишаваща тази на синтетичните други възможности. Може да се приложи и за мускулна болежка, навяхвания, инфектиране на ставите и даже общи болки.

Увеличава имунитета

Вероятно знаете, че имунната ви система е виновна за отбраната на организма от развиването на заболявания и заболявания. Малцина обаче осъзнават, че забележителна част от имунната система е директно обвързвана с храносмилателната система. Изхвърляйки тялото от боклуци, до момента в който извлича и всмуква главните хранителни субстанции от цели храни, храносмилателната система разпръсква главните детайли на диетата в тялото. Всички тези изгоди вършат имунната система по-добра. Помага за поддържане на организма без бактерии, вируси и микроби, както и нездравословни оксидативни увреждания от свободните радикали. С такава значимост, която се слага върху храненето за оптималното здраве на тялото, е елементарно да се разбере за какво храносмилателната система играе такава значима роля.

Знаейки, че хранителни субстанции като витамини, минерали и фитохимикали поддържат имунната система на организма, откривателите започнаха да се занимават с съответни естествени храни и подправки, които са изключително положителни в поддържането, отбраната и повишението на имунитета. Куркумата е посочила, че е една от най-хубавите храни за тази цел. Осигурява на организма антиоксиданти; противовъзпалителни свойства; и антивирусни, антибактериални и антимикробни съединения (включително куркумин). Тези изгоди от куркума оказват помощ за подкрепяне на храносмилателната система способността да действа по най-хубавия метод и също по този начин да поддържа защитните качества на имунната система, с цел да ни защищити от заболяванията. Едно просто прибавяне на това вещество към дневната ви диета може да обезпечи на организма тези защитни имунитет-повишаващи изгоди за по-добро естествено здраве.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР