Куриозен случай с жена от Русе показва за пореден път

...
Куриозен случай с жена от Русе показва за пореден път
Коментари Харесай

Не е майтап! Топлофикация - София трети път съди жена без имот в столицата

Куриозен случай с жена от Русе демонстрира за следващ път неуредиците с топлофикациите у нас и по-специално тази в София. Жената, която два пъти беше съдена от " Топлофикация София " за отговорности, каквито няма, а по-късно получи извинения за грешката, още веднъж се оказва подсъдима.

Дружеството този път чака от нея да заплати 6500 лв. дружно с още трима души, с които, съгласно исковата молба, дели един апартамент в кв. " Дружба " в столицата.

Цанка Димитрова е от Русе. Никога не е живяла и не е имала парцел в столицата. Въпреки това към този момент за трети път " Топлофикация София " я съди като длъжница.

Първият път е през 2015 година, когато научава, че дължи 2300 лв.. Тогава от сдружението признават, че е станала неточност – на софийския адрес живее съименичката ѝ Цанка Найденова и по неразбираеми аргументи към нейното име е присъединено ЕГН-то на русенката.

По случая Софийската районна прокуратура се произнася, че има корист с персоналните ѝ данни. През октомври предходната година получава запорно известие, като сумата към този момент е скочила на 9350 лв..

След репортаж въпросът на Цанка Димитрова се разплете - правосъдният реализатор ѝ върна взетите пари, а от " Топлофикация София " ѝ се извиниха за грешката с обяснението:

" Това е станало в интервал, когато са разполагали единствено с имена - базата им данни, и тогава, някак си, и аз не знам, след към този момент като се появява Имотният указател, моето ЕГН се появява там ", споделя Цанка Димитрова.

Но насладата на Цанка Димитрова била къса, единствено до 5 януари, когато научава, че " Топлофикация София " още веднъж я съди. А сред документите, които получава, попада и компютърна информация от Агенцията по вписванията на лист на живеещите в бл. 62, където против името на Цанка Найденова е вписано ЕГН-то на Цанка Димитрова.

" И аз запитвам – кой ми открадна на мене самоличността? Госпожа Цанка Стефанова Найденова, която действително е живуща на този адрес, " Топлофикация " ли злоупотребява или работите дружно? Чудя се по какъв начин моето ЕГН стои против име, което дори не е моето, аз съм Димитрова, не съм Найденова ", съобщи Цанка Димитрова.

При опити да открие Цанка Найденова на адреса ѝ в кв. " Дружба ", съседи удостоверяват, че там живее семейство Найденови.

Междувременно от " Топлофикация София " дават отговор, че " повторното завеждане на иск е вследствие на пропуск на съда при връчване на правосъдните бумаги ".

Тоест вместо в София погрешно са изпратени в Русе. И сдружението отдръпва исковата си молба, като още веднъж ѝ сервира извинения.

Но от отговора по този начин и не излиза наяве за какво, откакто уточнението за грешката е направено на 26 октомври предходната година, два месеца по-късно още веднъж е подсъдима. Цанка Димитрова към този момент си е наела юрист и е решена този път да извърви пътя до дъно.

" В последна сметка, в случай че армията от юристи на " Топлофикация " потвърдят, че аз съм Цанка Стефанова Найденова с въпросното ЕГН, да ми даде нотариален акт, където аз живея в този апартамент, тогава с най-голямо наслаждение ще си платя 2-те хиляди лв. и ще се сдобия с 2/3 парцел в София ", иронизира Цанка Димитрова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР